Στο επίκεντρο τα έργα αθλητικής υποδομής του Δήμου Καρδίτσας

Επίσκεψη του Υφ. Αθλητισμού στο Δημαρχείο
Στο επίκεντρο τα έργα αθλητικής υποδομής του Δήμου Καρδίτσας
Δρομολογημένη η αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου,
“Πράσινο” Βασιλειάδη για κλειστό προπονητήριο στίβου και ελαστικό τάπητα στο αθλητικό κέντρο Αγ. Νικολάου

Τα θέματα αθλητικών υποδομών του Δήμου Καρδίτσας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το πρωί του Σαββάτου 3/3 στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του κυβερνητικού στελέχους στην περιοχή μας. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές κ.κ. Σπ. Λάππας, Χρ. Σιωροπούλου και Παν. Βράντζα, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιαν. Σβάρνας, Κων. Ξυλομένος και Τρ. Τίκας, ο Συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλ. Αντωνίου, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΚ κ. Μιχ. Τάντος, καθώς και συνεργάτες του κ. Βασιλειάδη και μέλη της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέτοντας τις προτεραιότητες του Δήμου Καρδίτσας όσον αφορά τα έργα αθλητικής υποδομής ο κ. Αλεξάκος αναφέρθηκε αρχικά στην αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου, έργο που εφόσον συνεχιστεί ομαλά η χρηματοδότησή του αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Αύγουστο.

Κοινή ήταν η εκτίμηση οτι πρόκειται για ένα σημαντικό και ποιοτικό έργο που θα καλύψει πολλές ανάγκες, ενώ όσον αφορά τις επιφυλάξεις για το υψηλό κόστος συντήρησης ενός τέτοιου εργου που εκφράζονται από πολλές πλευρές και εκφράστηκαν και από τον κ. Βασιλειάδη τόσο κατά την επίσκεψή του στο έργο, όσο και στην συνάντηση στο Δημαρχείο, ο κ. Αλεξάκος αναγνώρισε οτι είναι ένα θέμα που προβληματίζει και το Δήμο, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του οτι θα βρεθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις.

Σχετικά με το Κλειστό Γυμναστήριο συζητήθηκε και το θέμα των έργων του περιβάλλοντος χώρου που δεν συμπεριλαμβάνονται στο προυπολογισμό του και για τα οποία θα αναζητηθεί χρηματοδότηση, πιθανότατα από προγράμματα άλλων Υπουργείων, όπως το Υποδομών ή το ΥΠΕΣ.

Ο κ. Αλεξάκος επισήμανε επίσης την ανάγκη χρηματοδότησης δύο έργων που ο Δήμος θέτει σε προτεραιότητα:

  • Την κατασκευή προπονητηρίου στίβου κάτω από την μεταλλική κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου προυπολογισμού 84.000 € που θα λύσει πολλά προβλήματα προπόνησης των Καρδιστιωτών αθλητών και
  • Την κατασκευή ελαστικού τάπητα στο γήπεδο της ΕΠΣΚ, προπολογισμού 188.500 € στο αθλητικό κέντρο Αγ. Νικολάου, το οποίο θα καλύψει σημαντικές ανάγκες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην περιοχή μας.

Ο κ. Βασιλειάδης ήταν θετικός και για τα δύο έργα, τονίζοντας οτι εφόσον ο Δήμος τα θεωρεί προτεραιότητες μπορούν να προχωρήσουν άμεσα και τα δύο με την προυπόθεση να συμμετάσχει και ο Δήμος οικονομικά με ένα μικρό ποσοστό στο ύψος περίπου του 1/5 του προπολογισμού τους.

Τέλος ο κ. Αλεξάκος έθεσε υπόψη του κ. Βασιλειάδη και δύο ακόμα αιτήματα για έργα αθλητικής υποδομής του Δήμου που είναι η κατασκευή κολυμβητηρίου με πισίνα 50μ και η καθαίρεση και επανακατασκευή της ανατολικής κερκίδας του Δημοτικού Σταδίου.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης τόνισε οτι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει σχεδιασμός, αλλά και οικονομικές δυνατότητες για την κατασκευή ενός δεύτερου κολυμβητηρίου, η συζήτηση για το οποίο θα μπορούσε, όπως είπε να ξεκινήσει μετά από μια διετία, συσχετίζοντάς το και με την εμπειρία που θα έχει αποκτηθεί από τη λειτουργία και τη συντήρηση του δεύτερου κλειστού , ενώ δεν άφησε και πολλά περιθώρια για το έργο της κερκίδας.