Στο 100% οι πληρωμές των έργων του ΕΣΠΑ για το Δήμο Καρδίτσας

Έφθασε στο απόλυτο της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων

Στο απόλυτο της απορρόφησης έφτασε με το τέλος του έτους ο Δήμος Καρδίτσας για τα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Έως τις 30 Δεκεμβρίου, πληρώθηκαν όλες οι επιλέξιμες δαπάνες για 21 συνολικά έργα, με αποτέλεσμα ο Δήμος Καρδίτσας να μην κινδυνεύει να χάσει ούτε ένα ευρώ από χρηματοδοτήσεις. Ήδη έχει αποπληρωθεί και καταχωρηθεί στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΕΣΠΑ το 100% των επιλέξιμων δαπανών.

Σε 21 έργα του ΕΣΠΑ, έγιναν εντός του 2015 πληρωμές συνολικού ύψους 2.175.425,27 €. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι πληρωμές για το ΕΣΠΑ, μόνο το μήνα Δεκέμβριο ανήλθαν σε 918.810,26 €, δηλαδή σε ένα μήνα έγινε το 42% των πληρωμών του έτους. Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής, στην οποία συμμετοχή είχαν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, ήταν να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ύπαρξης μη επιλέξιμων δαπανών, πρόβλημα που αναμένεται να αντιμετωπίσουν πολλοί άλλοι Δήμοι της χώρας, που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν εντός του “σφιχτού” χρονοδιαγράμματος τις σχετικές διαδικασίες.

Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Θέλω να εκφράσω τη βαθιά ικανοποίησή μου για το γεγονός οτι ο Δήμος Καρδίτσας κατόρθωσε να απορροφήσει το 100% των πιστώσεων των έργων του ΕΣΠΑ εντός του 2015. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που παρουσιάστηκαν το 2015, με την υποχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, αλλά και με τα μεγάλα και συνεχιζόμενα προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα, καταφέραμε με συντονισμένη δουλειά και καθημερινή παρακολούθηση των έργων και άμεση επίλυση των όποιων προβλημάτων ανέκυπταν, να ολοκληρώσουμε σημαντικές υποδομές για το Δήμο μας με ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο και στην τοπική αγορά, καθώς εισέρρευσε «ζεστό χρήμα».
Θέλω να ευχαριστήσω τους αρμόδιους αιρετούς, τους κατασκευαστές των έργων για την προσπάθεια και τη διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν και πάνω απ' όλους τους εργαζόμενους του Δήμου για την μεγάλη και φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλαν, ώστε να φθάσουμε σε αυτό το πολύ θετικό αποτέλεσμα, το οποίο μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη και αισιοδοξία οτι ο Δήμος θα καταφέρει να απορροφήσει σημαντικούς πόρους και κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο”