Στην τελική ευθεία το 2ο INFLUENCE FESTIVAL της Καρδίτσας

Θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 9-10 Μαΐου στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς με τη συμμετοχή 200 καλλιτεχνών

Το Influence Festival είναι μια γιορτή της τέχνης και της έκφρασης που έχει σαν στόχο να προβάλει καλλιτέχνες από την Καρδίτσα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Φέτος είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιείται το διήμερο 9-10 Μαΐου στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς (ώρα έναρξης Σάββατο 11:00 π.μ.) και φιλοξενεί 200 καλλιτέχνες περίπου σε πέντε βασικές κατηγορίες: Art – Photography – Comic – Graphic Design – Video Art
Στο εγχείρημα αυτό έχουμε την συνεργασία:

 • Του Ιόνιου Πανεπιστημίου Κέρκυρας Ψηφιακών Τεχνών όπου θα παρευρεθεί ομάδα καθηγητών και φοιτητών για την παρουσία έργων τους.
 • Της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστήμιο Δυτικης Μακεδονίας, όπου θα παρευρεθεί αντίστοιχα ομάδα φοιτητών, αποφοίτων αλλά και αρκετά μέλη του τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών Φλώρινας  «Φλώροι Εικαστικοί».

Θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους ο καθηγητής φωτογραφίας κος Καρκατσέλης Βασίλης με την ομάδα φωτογράφων από το Κέντρο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.
Τα event δεν θα λείψουν το 2ήμερο του φεστιβάλ:

 • Θα παρευρεθούν 6 σχολές χορού από Αθήνα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλο  με παρουσία 100 χορευτών που θα μας ταξιδέψουν στον χρόνο παρουσιάζοντας χορευτικά από την δεκατία του 1580 (Waltz) έως και 2000 (Commercial Jazz) ταξιδεύοντας μας βέβαια μέσα από Salsa, Tango, Rumba, Twist, Break Dance κ.α.
 • Για πρώτη φορά στη Καρδίτσα θα μας τιμήσει με την παρουσία της η  Σχολή Εναέριων                 Ακροβατικών και Χορού/School of Aerial Acrobatics and Dance της Αθήνας με την καθηγήτρια της σχολής Ευγενία Γκαλεράκη και ομάδα 8 ακροβατών.
 • Καλλιτέχνες του graffiti από την Γαλλία θα παρευρεθούν για να δημιουργήσουν στο 1ο και 4ο Δημοτικά Σχολεία Καρδίτσας.
 • Συμμετοχή των Suddenly Sudden Dark arts από Ινδονησία.
 • το Project  Αριστοτέλους για την Ημέρα του Περιβάλλοντος
 • μια εφήμερη εγκατάσταση στο χώρο της Αγοράς ,ένα ομαδο-συνεργατικό έργο, σε ένα ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή-συνδρομή 20 εως 30 καλλιτεχνών. Μικρογλυπτά καραμέλας, απροστάτευτα και ευμετάβλητα κινούνται προς μια διαφορετική, αναπόφευκτη φθορά. ( Πανεπιστήμιο Δυτικης Μακεδονίας Καλων τεχνων Φλώρινας)
 • Το 'PROJECTTRANZISTOR' πρόκειται για μια διαδραστική εγκατάσταση, η οποία αποσκοπεί στη συνδημιουργία ενός εικαστικού έργου. Με τη συνδυαστική χρήση πολλαπλών ηχητικών μονάδων (τρανζίστορ) από το κάθε μέλος της ομάδας, προκύπτει μια σύνθεση ποικίλων εμπειριών και συμπερασμάτων σε σχέση με το χώρο και το χρόνο.( Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Καλών Τεχνών Φλώρινας)
 • Η ομάδα φωτογράφων από το Κέντρο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης θα δημιουργήσει σκοτεινό θάλαμο εντός της αγοράς, ώστε το κοινό να έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία Φωτογράφισης.
 • Θα πραγματοποιηθεί action painting κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ από καλλιτέχνες.

BMX Show από αθλητές του χώρου.
Επιθυμία μας είναι να γεμίσει το αίθριο της Δημοτικής Αγοράς και περαιτέρω η πόλη της Καρδίτσας με τέχνη, δημιουργία και κόσμο από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το φεστιβάλ τελεί υπό την  αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας και έχει την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.


festival