Στην Καρδίτσα το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ολυμπιακής Πάλης

Διοργανώνεται την Παρασκευή 2/5 στο Κλειστό Γυμναστήριο από την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης, το ΥΠΕΠΘ και το Δήμο Καρδίτσας

Μια ακόμα σημαντική διοργάνωση της Ολυμπιακής Πάλης θα φιλοξενήσει την ερχόμενη εβδομάδα η Καρδίτσα. Την Παρασκευή 2 Μαΐου στο Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα σχολικών αγώνων Λυκείων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ σχολικού έτους 2013-14.
Οι αγώνες διοργανώνονται από την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Δήμο Καρδίτσας και αναμένεται να έρθουν στην πόλη μας για να συμμετάσχουν εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες απ' όλη την Ελλάδα μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς τους.
Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:
11.00 – 12.00   Ιατρική Εξέταση – Ζύγιση
13.00  – 21.00   Αγώνες   (Προκριματικά – Τελικά)
Επίσημη Τελετή Έναρξης : 17.00
Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κ. Παπαλός δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση:
“Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την πόλη μας να φιλοξενούμε στο Κλειστό Γυμναστήριο, το  Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ολυμπιακής Πάλης.   Ένα αγώνισμα, άρρηκτα συνδεδεμένο με την πατρίδα μας, από την Αρχαιότητα μέχρι και τις μέρες μας και απόλυτα ταυτισμένο με την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, τόσο των αρχαίων από το 708 π.Χ., όσο και των σύγχρονων, από την αναβίωσή τους το 1896 στην Αθήνα μέχρι και σήμερα. Ο Δήμος Καρδίτσας στηρίζει την διοργάνωση, πιστεύοντας οτι θα αποτελέσει ένα ακόμα ερέθισμα για τα παιδιά και τους νέους και νέες της περιοχής μας να γνωρίσουν καλύτερα και να ασχοληθούν με την Πάλη.
Ένα άθλημα που διδάσκει αξίες και ιδανικά, όπως η πειθαρχία, η σεμνότητα, το σθένος και η τόλμη, εφόδια πολύτιμα  για τη ζωή που διαμορφώνουν ισορροπημένους χαρακτήρες και ισχυρές προσωπικότητες.
Θέλω να ευχαριστήσω την  Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό της, συμπατριώτη μας Ολυμπιονίκη Κώστα Θάνο για την τιμητική επιλογή της πόλης μας για τη φιλοξενία των αγώνων, να ευχηθώ κάθε επιτυχία στην διοργάνωση και να καλέσω όλους τους Καρδιτσιώτες και ιδιαίτερα τους μαθητές και τη νεολαία μας να παρακολουθήσουν τους αγώνες.”


???????????????????????????????Γιορτή της Ολυμπιακής Πάλης και μια ακόμα ευκαιρία για την προώθηση του αθλήματος στην περιοχή μας, αλλά και την πανελλήνια προβολή της πόλης μας που θα φιλοξενήσει αθλητές και συνοδούς από όλη τη χώρα, θα αποτελέσει το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ολυμπιακής Πάλης που θα διοργανωθεί την Παρασκευή 2 Μαΐου στο Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας από την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Ενόψει της διοργάνωσης, την Τρίτη 29/4, στο Δημαρχείο,  δόθηκε συνέντευξη τύπου, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός, ο συμπατριώτης μας Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης κ. Κων. Θάνος, ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Θωμ. Καρανίκας, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΚ κ. Σωτ. Γούλας και ο προπονητής πάλης κ. Στεφ. Παπαστεργίου.
Ο Δήμαρχος

Ο κ. Παπαλός στην τοποθέτησή του χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική τη διοργάνωση επισημαίνοντας οτι αναδεικνύει την σημαντική προσπάθεια που καταβάλλουν στα τμήματα υποδομής τους οι δεκάδες σύλλογοι ανά την Ελλάδα που προάγουν το άθλημα.
“ Ένα αγώνισμα, άρρηκτα συνδεδεμένο με την πατρίδα μας, από την Αρχαιότητα μέχρι και τις μέρες μας και απόλυτα ταυτισμένο με την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, τόσο των αρχαίων από το 708 π.Χ., όσο και των σύγχρονων, από την αναβίωσή τους το 1896 στην Αθήνα μέχρι και σήμερα.
Ένα άθλημα που διδάσκει αξίες και ιδανικά, όπως η πειθαρχία, η σεμνότητα, το σθένος και η τόλμη, εφόδια πολύτιμα  για τη ζωή που διαμορφώνουν ισορροπημένους χαρακτήρες και ισχυρές προσωπικότητες.
Ο Δήμος Καρδίτσας στηρίζει την διοργάνωση, πιστεύοντας οτι θα αποτελέσει ένα ακόμα ερέθισμα για τα παιδιά και τους νέους και νέες της περιοχής μας να γνωρίσουν καλύτερα και να ασχοληθούν με την Πάλη.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την  Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό της, συμπατριώτη μας Ολυμπιονίκη Κώστα Θάνο που μας τιμά σήμερα με την παρουσία του,  για την τιμητική επιλογή της πόλης μας για τη φιλοξενία των αγώνων. Στη θητεία του είναι η δεύτερη πολύ σημαντική διοργάνωση του αθλήματος της πάλης στην πόλη μας μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, μια και τον περασμένο Ιούνιο, όπως θα θυμάστε φιλοξενήσαμε και το το FINAL FOUR Ανδρών Ελευθέρας και Ελληνορωμαϊκής Ολυμπιακής Πάλης.
Αυτό φυσικά,  δεν είναι τυχαίο, αλλά μία ακόμα απόδειξη της αγάπης του Κώστα για την ιδιαίτερη πατρίδα του και της μεγάλης του επιθυμίας να αναδειχθούν νέα ταλέντα από την περιοχή μας στο αγώνισμα που ο ίδιος στέφθηκε Ολυμπιονίκης.
Να ευχαριστήσω και τον Δ/ντη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θωμ. Καρανίκα για την κινητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για την επιτυχία των αγώνων.
Εύχομαι κάθε επιτυχία στην διοργάνωση και θέλω να καλέσω όλους τους Καρδιτσιώτες και ιδιαίτερα τη νεολαία μας και τους μαθητές να παρακολουθήσουν τους αγώνες. ”

Ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο κ. Θωμ. Καρανίκας τόνισε μεταξύ άλλων για τη διοργάνωση:
  “Η Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας κι εγώ προσωπικά νιώθουμε ιδιαίτερη περηφάνια και ξεχωριστή τιμή να φιλοξενούμε στην πόλη μας ένα τόσο σημαντικό και ελπιδοφόρο γεγονός, τους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Ελληνο-ρωμαϊκής-Ελευθέρας Πάλης Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. από όλη την επικράτεια, για το σχ.έτος 2013-2014.
Αρχικά αποτελεί για όλους εμάς που είτε καταγόμαστε από τα μέρη αυτά είτε εργαζόμαστε εδώ, ένα πολύ σπουδαίο και αξιόλογο γεγονός, καθώς η Καρδίτσα είναι η πατρίδα καταγωγής του μεγάλου μας Ολυμπιονίκη της Πάλης, Κων/νου Θάνου. Επιπλέον η φιλοξενία τόσων ανθρώπων προσφέρει μοναδική ευκαιρία ανάδειξης του φυσικού κάλλους της περιοχής μας και ενισχύει τον τοπικό μας τουρισμό.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω από καρδιάς τόσο την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, όσο και την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης για την ανάληψη της πρωτοβουλίας  και τη συνδιοργάνωση  της εκδήλωσης.
Αποτελεί αυταπόδεικτο πια γεγονός πως ο αθλητισμός με τις πανανθρώπινες αξίες που προάγει, όπως το «ευ αγωνίζεσθαι» και το «αιέν αριστεύειν», προσφέρει ασφαλή διέξοδο για όλους και ειδικά για τους νέους μας, οι  οποίοι καταφέρνουν να σμιλεύσουν το σώμα τους, να τιθασεύσουν το μυαλό τους και να γαληνέψουν την ψυχή  τους, μακριά από κάθε είδους  Σειρήνες, καταδεικνύοντας περίτρανα πως ο στόχος και η νίκη κατακτιούνται με συνεχή προσπάθεια, υπομονή, επιμονή και συναγωνισμό.”

Ο κ. Κων. Θάνος

Ο Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης Κώστας Θάνος τόνισε οτι έπειτα από 12 χρόνια η Καρδίτσα φιλοξενεί ξανά τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Ολυμπιακής Πάλης, μια απόφαση που έλαβε το ΔΣ της Ομοσπονδίας κάνοντας δεκτή την εισήγησή του.
“ Η Καρδίτσα είναι ο τόπος που γεννήθηκα και μεγάλωσα, έχει μεγάλη ιστορία στον αθλητισμό και ειδικότερα στην πάλη, οι εγκαταστάσεις της αίθουσας πάλης και του Κλειστού Γυμναστηρίου είναι κοντά για την προπόνηση των αθλητών πριν τους αγώνες και ενδείκνυνται για την φιλοξενία μιας τέτοιας διοργάνωσης.
Μια διοργάνωση που σημειωτέον  θα φέρει στην Καρδίτσα 200 αθλητές, προπονητές, διαιτητές, συνοδούς και γονείς με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πόλη και τις τοπικές επιχειρήσεις. Πολλοί μάλιστα θα συνδυάσουν τη συμμετοχή στο αγώνα-σημειωτέον οτι η διάκριση στο πρωτάθλημα δίνει μόρια στα παιδιά για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση-  με την Πρωτομαγιά για να μείνουν και να γνωρίσουν την πόλη και τη λίμνη Πλαστήρα.
Είναι επομένως μια ευκαιρία για την προβολή της πόλης μας και την περαιτέρω προώθηση  της Ολυμπιακής Πάλης στην περιοχή μας.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλό που στήριξε από την πρώτη στιγμή την διοργάνωση του πρωταθλήματος, το Υπουργείο Παιδείας και τον Δ/ντη Φυσικής Αγωγής κ. Δασκαλάκη για την υποστήριξη, καθώς και τον Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Καρανίκα για την κινητοποίηση της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας, ώστε να έρθουν οι μαθητές των σχολείων της πόλης να παρακολουθήσουν τους αγώνες”
τόνισε μεταξύ άλλων ο Κώστας Θάνος.

Στην ευκαιρία που δίνει το Σχολικό Πρωτάθλημα στους αθλητές- μαθητές και τους προπονητές τους να δείξουν την πρόοδό τους, να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες  και να ανταμειφθούν οι κόποι τους με τη διάκρισή τους, αλλά και την μοριοδότησή τους για την Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση αναφέρθηκε τέλος και ο προπονητής πάλης κ. Παπαστεργίου.


afissa karditsas 50X70