Σεμινάρια του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Στα πλαίσια του 31ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (20 έως 29 Μαρτίου 2015) πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι εξής δίωρες επιμορφώσεις στη σειρά :

  • το Σάββατο 21 Μαρτίου στη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας συναντήθηκαν οι φιλόλογοι και οι ποιητές της Καρδίτσας με τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.
  • τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στο θέατρο «Όψεις» συναντήθηκαν οι μαθητές του 1ου & 4ου Λυκείου Καρδίτσας με τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο με θέμα «Ποίηση και έφηβος».
  • τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας συναντήθηκαν οι εκπαιδευτικοί της Καρδίτσας με τον ηθοποιό Γιάννη Μόρτζο με θέμα «Ο ρόλος του θεάτρου στην εκπαίδευση».
  • την Πέμπτη 26 Μαρτίου στη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας συναντήθηκαν οι μαθητές του 2ου & 3ου Λυκείου Καρδίτσας με την ηθοποιό Κάτια Γέρου με θέμα «Τέχνη & Πραγματικότητα».
  • την Παρασκευή 27 Μαρτίου στην Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας συναντήθηκαν οι φιλόλογοι της Καρδίτσας με τον ηθοποιό Γιάννη Μόρτζο με θέμα «Η ελληνική γλώσσα στο θεατρικό λόγο».

Χρόνο με το χρόνο τα σεμινάρια αυτά καλυτερεύουν σε αριθμό και ποιότητα. Η απήχησή τους σαφώς οφείλεται στην εμπιστοσύνη που δείχνει το Καρδιτσιώτικο κοινό στους καλεσμένους του Φεστιβάλ Θεάτρου, οι οποίοι είναι ικανοί και έμπειροι άνθρωποι του αθηναϊκού πολιτιστικού κέντρου, καταξιωμένοι – έως κορυφαίοι θα λέγαμε – ο καθένας στον τομέα του.

Στις καλύτερες στιγμές των φετινών επιμορφώσεων συγκαταλέγονται οι αναφορές του κ. Πατρίκιου σε ιστορικές στιγμές της παγκόσμιας ποίησης και οι σοφές απαντήσεις του στις απορίες των νεαρών μαθητών, ο διάλογος της κας Γέρου με τους έφηβους για το όφελος της τέχνης στη συναισθηματική και κοινωνική τους ζωή και η έμφαση που έδωσε ο κ. Μόρτζος στην ανάγνωση θεατρικών κλασικών κειμένων – ειδικά της αρχαίας ελληνικής γραμματείας – για την ανάπτυξη του λόγου των νέων.

Πρόκειται για πραγματική ευκαιρία, που δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένη, όταν προσφέρονται οι ομιλητές αυτοί χωρίς αντάλλαγμα να απευθυνθούν στον κόσμο της πόλης μας. Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας τους ευχαριστεί θερμά και ευχαριστεί επίσης για την πολύτιμη συνεργασία τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων και το Σύνδεσμο Φιλολόγων της Καρδίτσας, καθώς και το Αστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας, που μετέφερε φέτος δωρεάν τους μαθητές στον τόπο των σεμιναρίων.