Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή του δικτύου ακαθάρτων του Αρτεσιανού

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του δικτύου ακαθάρτων της Τοπικής Κοινότητας Αρτεσιανού προϋπολογισμού 5.387.400 € που χρηματοδοτείται με πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υ.ΠΕ.Κ.Α. και με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, -η οποία είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου- κ. Κων. Παπαλός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ κ. Φιλ. Κωτούλα και τον Αντιπρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης κ. Φωτ. Παπαδημητρίου μετέβη το Σάββατο 18/5 στο Αρτεσιανό, όπου μαζί με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Δημ. Σιώμο και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Π. Παπαευαγγέλου πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο των εργασιών.

Εκεί σε συνεργασία και με τον εκπρόσωπο της αναδόχου διαπιστώθηκε η σημαντική πρόοδος των εργασιών που εκτελούνται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του καλοκαιριού, ώστε το έργο να παραδοθεί σε χρήση.

Σημειώνεται οτι στα πλαίσια του έργου προβλέπεται η κατασκευή δύο αντλιοστασίων ακαθάρτων, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται στο βόρειο άκρο του Αρτεσιανού και το άλλο νοτιοανατολικά της Κοινότητας, σχεδόν στο όριο του σχ. Πόλης.

Επίσης κατασκευάζονται δύο καταθλιπτικοί αγωγοί και ένας αγωγός φυσικής ροής.

Ο ένας καταθλιπτικός αγωγός μήκους 430,6 μ. ξεκινά από το αντλιοστάσιο της βόρειας πλευράς και οδηγεί τα λύματα στον συλλεκτήριο κεντρικό αγωγό φυσικής ροής , ο οποίος φυσικής καταλήγει στο άλλο αντλιοστάσιο . Ο δεύτερος καταθλιπτικός αγωγός μήκους 2439,5 μ οδηγεί τα λύματα στον ήδη κατασκευασμένο συλλεκτήρα Καρδιτσομάγουλας και μέσω του ήδη κατασκευασμένου αντλιοστασίου του Δ.Δ.Καρδιτσομάγουλας στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων Καρδίτσας.

Το εσωτερικό δίκτυο που κατασκευάζεται, εκτείνεται σε όλο το Δ.Δ.Αρτεσιανού και έχει μήκος 13.040 μέτρων.

Για την ολοκλήρωση του έργου απομένει η κατασκευή εσωτερικού δικτύου μήκους 1.500 μέτρων περίπου και τα ηλεκτρομηχανολογικά των αντλιοστασίων.

Το δίκτυο ακαθάρτων, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής που θα λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα της Τοπικής Κοινότητας Αρτεσιανού και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του. Οι εργασίες εκτελούνται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και το έργο αναμένεται να παραδοθεί σε χρήση εντός του καλοκαιριού. Ως Δήμαρχος, αλλά και ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου εκφράζω την πλήρη ικανοποίησή μου για την πορεία του έργου.