1

Σε εξέλιξη το έργο της αναβάθμισης του Αθλητικού Πάρκου “ΠΑΛΕΡΜΟ”

Τον χώρο, όπου εκτελούνται οι εργασίες επισκέφθηκε ο Δήμαρχος κ. Κ. Παπαλός

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το  έργο “ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ  ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ  ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗ  ΘΕΣΗ “ΠΑΛΕΡΜΟ” του  Δήμου  Καρδίτσας”, προϋπολογισμού 550.000 € που χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ-ΕΠ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013.

Ο ανάδοχος του έργου εγκαταστάθηκε στο χώρο και ξεκίνησε εργασίες κατά μήκος της ανατολικής πλευράς του πάρκου για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κ. Παπαλός συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ.κ. Φιλ. Κωτούλα και Θ. Κατσιαβάρα επισκέφθηκε το χώρο και ενημερώθηκε από τον ανάδοχο και τον επιβλέποντα μηχανικό του Δήμου για την πορεία των εργασιών.

Ειδικότερα στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται να γίνουν τα εξής  :

  • Επιχωμάτωση του ενός τρίτου  του Κοινόχρηστου χώρου (περίπου 16 στρεμμάτων ) και σπορά αυτού με χλοοτάπητα .
  • Προμήθεια και φύτευση καλλωπιστικών φυτών και δένδρων διαφόρων κατηγοριών (περίπου 450 τεμάχια)
  • Άρδευση του χώρου του πράσινου  και των δένδρων – φυτών με υπόγειο σύστημα άρδευσης .
  • Κατασκευή αποχέτευσης κατά μήκος της ανατολικής πλευράς (προς το φυτώριο του Δασαρχείου Καρδίτσας) με τσιμεντοσωλήνες Φ0,40 μ. πλήρως εγκυβωτισμένες σε σκυρόδεμα C12/15 και φρεάτια υδροσυλλογής.
  • Κατασκευή αποχέτευσης με τσιμενταύλακα διαστ. 30Χ30 εκατ. με επικάλυψη από χυτοπρεσσαριστή σχάρα εσωτερικά του Κοινόχρηστου χώρου, η οποία θα καταλήγει στην αποχέτευση με τσιμεντοσωλήνα.
  • Κατασκευή νέου διαδρόμου περιπάτου πλάτους 2,50 μ. και μήκους 900μ με ελαστοτάπητα ειδικής χυτής ελαστικής συνθετικής επιφάνειας πάχους 2 χιλ.
  • Επιστέγαση των χώρων που βρίσκονται οι βρύσες με κοιλοδοκούς και διακοσμητικές εμφανείς πλινθοδομές και γαλβανισμένη λαμαρίνα με πλήρωση πολυουρεθάνης .
  • Κατασκευή αποχέτευσης αυτών .
  • Προμήθεια και τοποθέτηση παραδοσιακών ξύλινων καθιστικών και δοχείων απορριμμάτων.

Η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 12 μήνες.

Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας

Ο κ. Παπαλός δήλωσε σχετικά με το εκτελούμενο έργο:

“ Το έργο της περιβαλλοντικής  αναβάθμισης  κοινοχρήστου δημόσιου χώρου στη  θέση Παλέρμο” είναι μια σημαντική παρέμβαση που υλοποιούμε, αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ μέσω του Ε.Π. “Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013.
Και είναι σημαντική, καθώς αφορά έναν βασικό πόλο έλξης, έναν χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας και ένα σημείο αναφοράς για την πόλη και τους Καρδιτσιώτες.
Είμαι βέβαιος οτι με τα έργα υποδομής και ανάπλασης που θα εκτελεστούν, ο χώρος θα αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά προς όφελος όλων, όσοι τον επισκέπτονται. ”