1

Ρυθμίστηκαν οφειλές ύψους 3.200.000 € προς το Δήμο Καρδίτσας

1502 οφειλέτες του Δήμου αξιοποίησαν μέχρι σήμερα τη ρύθμιση του Ν.4321/2015, η οποία παρατάθηκε ως τις 26 Ιουνίου
Μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για όσους οφειλέτες δεν εκμεταλλευτούν τη ρύθμιση θα λάβει ο Δήμος

Ιδιαίτερα θετική είναι μέχρι στιγμής η ανταπόκριση των οφειλετών του Δήμου Καρδίτσας στη ρύθμιση του Ν. 4321/2015 που έπειτα από την παράταση που έδωσε το Υπ. Οικονομικών λήγει στις 26 Ιουνίου. Περισσότεροι από 1502 οφειλέτες αξιοποιώντας την ευκαιρία που τους δόθηκε, ρυθμισαν οφειλές τους προς το Δήμο Καρδίτσας, συνολικού ύψους 3.200.000 € περίπου, ενώ οι υπόλοιποι έχουν στη διάθεσή τους 20 μέρες περίπου για να υποβαλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση.

Μετά την λήξη της ρύθμισης, ο Δήμος Καρδίτσας θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης των οφειλομένων, κάτι που καθιστά σαφές και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σωτ. Μπακαλάκου, η οποία έκανε την παρακάτω δήλωση:   

Όπως είναι γνωστό, η ρύθμιση των 100 δόσεων πήρε παράταση για 1 μήνα, δηλαδή ισχύει μέχρι τις 26 Ιουνίου 2015. Ως Δημοτική Αρχή είχαμε εξ' αρχής επισημάνει οτι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για τους πολίτες και φροντίσαμε με κάθε πρόσφορο μέσο να τους ενημερώσουμε και να τους παρακινήσουμε να υπαχθούν σ' αυτή:
Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου απέστειλε ατομικές ειδοποιήσεις σε όλους τους οφειλέτες, – κάποιοι από τους οποίους δεν γνώριζαν ή είχαν ξεχάσει την υπάρξη της οφειλής- αναρτήσαμε σε συνεργασία με τους Προέδρους σχετικές ανακοινώσεις στα κοινοτικά  καταστήματα και σε καφενεία σε όλες τις Κοινότητες, στείλαμε  δελτία τύπου και κάναμε δηλώσεις στα τοπικά κανάλια επισημαίνοντας προς  τους οφειλέτες του Δήμου να μην χάσουν την “χρυσή” αυτή ευκαιρία.
Η ανταπόκριση των δημοτών ήταν μεγάλη και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γι' αυτό. Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά:

  • Μέχρι σήμερα προέβησαν σε ρύθμιση 1502 οφειλέτες του Δήμου Καρδίτσας, οι οποίοι οφείλουν συνολικά 3.194.068 ευρώ .
  • Επιπλέον, μαζί με την ρύθμιση που «έτρεχε» πέρυσι, έχουν ρυθμίσει συνολικά 2178 οφειλέτες οι οποίοι οφείλουν συνολικά 3.786.179.
  • Οι συνολικές ανείσπρακτες οφειλές του Δήμου ανέρχονται περίπου στα 7,5 εκατ ευρώ, συνεπώς περισσότεροι από το 50% των οφειλετών έχουν ανταποκριθεί στη ρύθμιση. Αν υπολογίσουμε και τους πολίτες που πληρώνουν τις οφειλές τους χωρίς να καταστούν ληξιπρόθεσμες τότε μπορούμε να πούμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Δημοτών που συναλλάσσονται οικονομικά με το Δήμο ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. 

Να επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί μια πραγματική ευκαιρία για τους οφειλέτες καθώς μπορεί να τύχουν απαλλαγής των προσαυξήσεων μέχρι και στο σύνολό τους, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλέξουν.
Αυτή η ευκαιρία πρέπει να αξιοποιηθεί. Είμαστε αποφασισμένοι, παρόλο που είναι δυσάρεστο, να προβούμε μετά την λήξη της ρύθμισης σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των οφειλομένων, προκειμένοΥ να προασπίσουμε τα συμφέροντα όχι μόνο του Δήμου αλλά και των συνεπών οικονομικά Δημοτών.