“Ρεμπέτικοι καημοί” από το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

EADP

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεχίζει τις παραστάσεις με  το έργο του Κώστα Φέρρη «Ρεμπέτικοι καημοί». Η έρευνα των κειμένων είναι της Θέσιας Παναγιώτου (με αποσπάσματα από τα «Κόκκινα φανάρια» του Αλέκου Γαλανού) και η σκηνοθεσία – διδασκαλία της  Χριστίνας Στόγια. Την παραγωγή υπογράφουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Εταιρεία Αξιοποίησης & Διαχείρισης της Περιουσίας του Π.Θ.       

Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Φοιτητές  Π.Θ & ΑμεΑ  Δωρεάν

Λίγα λόγια για το έργο

O Κώστας Φέρρης γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου. Είναι ένας από τους πολυπράγμονες κινηματογραφικούς δημιουργούς στη χώρα μας, σκηνοθετώντας εκπαιδευτικές και ερευνητικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ, με τρία διεθνή βραβεία και περισσότερα από τριάντα εθνικά.  Οι "Ρεμπέτικοι Καημοί" του Κώστα Φέρρη (επιστημονική έρευνα κειμένων:  Θέσια Παναγιώτου) είναι ο κορμός του έργου που παρουσιάζεται. Το έργο περιλαμβάνει αποσπάσματα από τα "Κόκκινα φανάρια" του Αλέκου Γαλανού και κείμενα της κυρίας Χριστίνας  Στόγια, συνθέτοντας ένα λαϊκό μουσικό δράμα το οποίο, μέσα από μια απλή ιστορία, καταφέρνει και αναβιώνει με πολύ ρεαλιστικό τρόπο μια εποχή σχετικά πρόσφατη. Ένα έργο αφιερωμένο στους γνωστούς πρωταγωνιστές της ζωής, στους καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου, στις γειτονιές, στα ρεμπέτικα, στις πόρνες και τις κυρίες. Το έργο αναφέρεται σε κοινωνικά βιώματα κρίσης, τραύματος και αντίστασης..
Το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δημιουργεί για ένατη χρονιά φέτος, επιδιώκοντας τη βιωματική μάθηση αλλά και την ποιοτική καλλιτεχνική παραγωγή. Στο Εργαστήρι συμμετέχουν κάθε χρόνο περίπου εκατό φοιτήτριες και φοιτητές, ενώ στην παράσταση λαμβάνουν μέρος τριάντα άτομα από όλες τις Σχολές του Πανεπιστημίου, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες του έργου.

Συντελεστές παράστασης

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
Θανάσης Τανάγιας, Κωνσταντίνος Δράκος, Γεωργία Βαρσάμη, Κώστας Αντωνίου, Μαρία Παυλίδου, Δανάη Σαλαμάνη, Δέσποινα Τσάτσου, Χρήστος Γεωργακόπουλος, Κωνσταντίνος Μπλιαμπλιάς, Εμμανουέλα Ρέππα, Βασίλης Σινάνι, Ελεωνόρα Γιόκοτα, Μαρία Ζωητάκη, Ειρήνη Παντζούρη, Χριστίνα Αντωνιάδου, Μάρω Σκοτεινιώτη-Σταφυλλά, Χαρούλα Τσιμενίδου, Λένα Νεστοριάδου, Βιολέτα Μπλιγιάννη, Εύα Λιάκα, Ανθούλα Καρρά, Μάγδα Μακρή, Ραφαηλία Πράτσου, Ελευθερία Κωστοπούλου, Νίκος Γκουρμπάτσης, Ζωή Παπαργύρη, Κυριάκος Οικονόμου, Αγγελική Τριανταφύλλου, Εύη Φιλίππου.

Συντελεστές παράστασης:
Διδασκαλία-Σκηνοθεσία: Χριστίνα Στόγια
Μουσική σύνθεση, πιάνο, στίχοι, επιμέλεια φωνών
και μουσική παραγωγή παράστασης: Κασσιανή Αμυγδαλίτση
Μπουζούκι, μπαγλαμάς, φυσαρμόνικα: Εμμανουήλ Φωτίου
Κιθάρες: Δημήτρης Διβανής , Κανονάκι: Δέσποινα Παλληκάρη
Σκηνογραφία-Οργάνωση παράστασης: Γιάννης Νάπας
Χορογραφίες: Μαρία Μιχελλή
Βοηθοί σκηνοθέτη: Εύη Φιλίππου, Μαρία Ζωητάκη, Ελευθερία
Κωστοπούλου, Χρήστος Γεωργακόπουλος
Φωτογραφίες προγράμματος: Μιχάλης Χατζηγιάννης, Κώστας Κίσσας
Επιμέλεια αφίσας-προγράμματος: Εμμανουέλα Ρέππα, Μίλτος Τσακίρης, Κωνσταντίνος Παυλίδης

Μαρία Α. Αναστασίου
Πρ/νη Τμήματος Μορφωτικών Ανταλλαγών & Δημοσίων Σχέσεων Παν/μίου Θεσσαλίας
Τηλ: 24210/74709 Fax: 24210/74647
e-mail: anamar@uth.gr , pr@uth.gr


afisa-rempetikoi-kaimoi


 

 

programma


 

programma-01