Ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας υπέρ του δίκαιου αγώνα των αγροτών

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26.09.2019 αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση ψηφίσματος σχετικά με τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις του αγροτικού κόσμου του Νομού μας ο οποίος κατέρχεται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή του στα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες των αγροτών του νομού μας, και γενικότερα όλης της χώρας,που ζητάνε:

Α).  Κατώτατες εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος και ένα εισόδημα για να μπορούν να ζήσουν  με άμεση πληρωμή στην πώληση του προϊόντος και σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Β).  Αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

Γ).   Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος που οφείλεται σε μείωση των τιμών και σε ζημιές στην παραγωγή που γίνονται χωρίς να υπάρχει ευθύνη των παραγωγών.

 Δ).   Καλούμε  την κυβέρνηση να λάβει υπόψιν της όλα τα παραπάνω τα οποία μπορούν να  συμβάλουν στην βελτίωση των τιμών όλων των αγροτικών προϊόντων, να  μειώσουν το κόστος παραγωγής και να  ενισχύσουν το αγροτικό εισόδημα. Η καλλιέργεια της γης τους και το δικαίωμα σ αυτή κατοχυρώνεται από τη συνέχεια της βιωσιμότητάς τους, η οποία υπό τις παρούσες συνθήκες τίθεται εν αμφιβόλω!

Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και να σταλεί στους Βουλευτές του Νομού Καρδίτσας, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και αντιπεριφερειάρχη νομού Καρδίτσας όπως και το συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.