Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκου

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνδημότες,

Στο κατώφλι του νέου χρόνου θα ήθελα να σας απευθύνω τις ευχές μου για υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και προκοπή.

Για περισσότερη προσπάθεια, όλων μας, για το κοινό καλό.

Για περισσότερη αλληλεγγύη, διάθεση για προσφορά, κατανόηση και θέληση για συνεργασία. Με περισσότερη καλόπιστη κριτική και λιγότερη καχυποψία.

Είναι πράγματα που τα έχουμε όλοι μας ανάγκη για να προχωρήσουμε μπροστά. Είναι ο τρόπος για να δημιουργήσουμε θετικά αποτελέσματα και να τα απολαύσουμε ως μονάδες και ως Δήμος.

Η χρονιά που υποδεχόμαστε είναι και χρονιά αξιολόγησης του έργου μας. Ως Δημοτική Αρχή Καρδίτσας στεκόμαστε απέναντί σας και σας κοιτάμε στα μάτια, έχοντας καταγράψει μια πορεία, κατά την οποία ουδέποτε παραβήκαμε τις αρχές που είχαμε διακηρύξει και  κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια να υλοποιήσουμε αυτά που σας είχαμε υποσχεθεί και μας τιμήσατε με την ψήφο σας.

Νοικοκύρεμα του Δήμου, οικονομική ανάκαμψη, ίση μεταχείριση όλων των Δημοτών, τήρηση των νόμων, διεκδίκηση κάθε δυνατής προοπτικής για μεγάλα έργα  – που καταλήγει στο μεγαλύτερο πρόγραμμα ενταγμένων έργων από καταβολής δήμου – και βελτίωση της καθημερινότητας. Τα τηρήσαμε μέχρι κεραίας. Με πολιτικό, πιθανόν κόστος σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά  χωρίς παλινδρομήσεις και οπισθοχωρήσεις. Νιώθουμε δικαιωμένοι και από το αποτέλεσμα και από την δική σας αναγνώριση της προσπάθειας μας.

Στην προσπάθεια να γίνει ο Δήμος μας καλύτερος κάναμε και ανθρώπινα λάθη, τα οποία αναγνωρίζουμε και ειλικρινά χαιρόμαστε όταν οι δημότες και ασκούν  κριτική βελτιώνοντας την οπτική μας, συμμετέχοντας οι ίδιοι στην επίλυση των προβλημάτων.

Με αυτές τις σκέψεις ξεκινάμε το 2019 που είμαστε βέβαιοι ότι θα έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για τον Δήμο Καρδίτσας, ως απόρροια της δουλειάς που έγινε τα προηγούμενα χρόνια.

Σας υποσχόμαστε δε ότι στο εναπομείναν διάστημα, θα διατηρήσουμε με κάθε τρόπο το ήπιο κλίμα και δεν θα υποκύψουμε στις σειρήνες του λαϊκισμού, αφού για μας ο Δήμος Καρδίτσας και οι δημότες του είναι πάνω απ’ όλα και το έργο που αρχίσαμε θα το συνεχίσουμε με την ίδια διάθεση, την ίδια νοοτροπία και χωρίς να διαπραγματευτούμε αρχές και πιστεύω.

Χρόνια Πολλά!