Προχωρά το έργο κατασκευής νέου δικτύου ύδρευσης σε τρείς περιοχές της πόλης της Καρδίτσας

Για την εξέλιξη του ενημερώθηκε ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ Β. Τσιάκος

Προχωρά το έργο κατασκευής νέου δικτύου ύδρευσης σε τρείς περιοχές της πόλης της Καρδίτσας

Ένα σημαντικό έργο που αλλάζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων σε τρεις συνοικίες της Καρδίτσας υλοποιείται με γρήγορους ρυθμούς από τη ΔΕΥΑ Καρδίτσας. Πρόκειται για το έργο της «ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 952.530,63€. Το έργο αφορά σε τρείς περιοχές που πολεοδομικού συγκροτήματος. Πρόκειται για τις περιοχές Βόρεια της πόλης, μεταξύ των οδών Ποσειδώνος και Θεοκρίτου, την συνοικία Καμινάδων, μεταξύ των οδών Κατσαντώνη και Τιτανίου και την συνοικία Ζαχαριωτών (δυτικά της Περιφερειακής οδού). Ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Βασίλης Τσιάκος συνοδευόμενος από την Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αχ. Ζαγορίτη επισκέφτηκε σημεία όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του έργου στην περιοχή των εργατικών κατοικιών κοντά στον Αγ. Φανούριο. Μετά την επίσκεψη ο Δήμαρχος δήλωσε: « Υλοποιούμε αυτό το διάστημα ένα σημαντικό έργο, που θα λύσει προβλήματα υδροδότησης, για χιλιάδες συμπολίτες μας που κατοικούν στις περιοχές όπου εξελίσσεται. Πρόκειται για έργο βασικής υποδομής το οποίο συγχρόνως σχετίζεται και με την ποιότητα ζωής. Όπως διαπιστώσαμε το έργο εξελίσσεται με βάση το χρονοδιάγραμμα και έτσι εκτιμούμε ότι σύντομα οι συνδημότες μας που είναι οι τελικοί δικαιούχοι, θα απολαύσουν τα οφέλη του. Συνεχίζουμε με έργα και όχι με λόγια, να αλλάζουμε την Καρδίτσα».

Τεχνική περιγραφή του έργου

Η εργολαβία αφορά τα έργα επέκτασης του δικτύου ύδρευσης σε περιοχές εντός σχεδίου στην πόλη της Καρδίτσας, με βάση την εγκεκριμένη οριστική μελέτη (1999) και τις πρόσθετες ανάγκες που προέκυψαν μέχρι τώρα από τις μεταβολές του σχεδίου πόλης. Αυτές οι περιοχές του δικτύου ύδρευσης, είναι :

– Βόρεια της πόλης της Καρδίτσας, μεταξύ των οδών Ποσειδώνος και Θεοκρίτου

– Συνοικία Καμινάδων, μεταξύ των οδών Κατσαντώνη και Τιτανίου

– Συνοικία Ζαχαριωτών (δυτικά της Περιφερειακής οδού)

Τα προτεινόμενα έργα αποσκοπούν στην εύρυθμη λειτουργία του όλου δικτύου ύδρευσης της πόλης της Καρδίτσας. Σε συνδυασμό με τα υφιστάμενα έργα, κάθε τμήμα που μελετήθηκε και μετά την κατασκευή του, θα μπορεί να λειτουργήσει αυτοτελώς και να συμβάλλει στην ενίσχυση της ύδρευσης της περιοχής. Το προτεινόμενο δίκτυο συνολικού μήκους περίπου 17,5 χιλιομέτρων κατασκευάζεται από σωλήνες πολυαιθυλενίου ΡE 100 (με ελάχιστη απαιτούμενη αντοχή MRS10 = 10 MPa) και συμπαγές τοίχωμα, κατά ΕΝ 12201-2, ονομαστικής πίεσης 10 ατμ.