Πες καλοκαίρι, χωρίς να πεις καλοκαίρι – καλοκαιρινά τετράδια!!!

«Πες καλοκαίρι, χωρίς να πεις καλοκαίρι – καλοκαιρινά τετράδια!!!»

Με μια αρκετά απαιτητική, αλλά ταυτόχρονα συναρπαστική και διασκεδαστική δραστηριότητα, ξεκίνησε η τρίτη εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, που διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, του ΕΚΠΑ (Σελίδα στο Facebook: ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής, ΠΤΔΕ ΕΚΠΑ).

Διαβάσαμε αποσπάσματα από τα βιβλία της Άλκης Ζέη «Το καπλάνι της βιτρίνας», από τις εκδόσεις Κέδρος και «Τα στενά παπούτσια» της Ζωρζ Σαρή, από τις εκδόσεις Πατάκη. Μιλήσαμε με τα παιδιά για το που και πως περνάνε το καλοκαίρι τους και τι κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους.

Έπειτα είδαμε δύο ωραίες παρουσιάσεις με καλοκαιρινά τετράδια ή νεανικά λευκώματα, τις ερωτήσεις που έκαναν σε αυτά οι δύο συγγραφείς, τις απαντήσεις που έπαιρναν από τους φίλους τους, αλλά και άλλες σημειώσεις που έγραφαν όπως αποσπάσματα από βιβλία, ποιήματα, συνταγές κ.α.

Τέλος φτιάξαμε τα δικά μας λευκώματα, με πολύχρωμα εξώφυλλα και τα γεμίσαμε ερωτήσεις όπου όλοι, μ’ ένα ψευδώνυμο, απάντησαν σε όλους, κάνοντας μια αρκετά εξουθενωτική δράση να έχει ένα συναρπαστικό και συνάμα διασκεδαστικό τέλος!!!

Από Τετάρτη έως και Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί η 6η φετινή μας δράση, με τίτλο «Πες καλοκαίρι χωρίς να πεις καλοκαίρι – Φεύγουμε διακοπές!!!». Η Ζωρζ και η Άλκη όταν ήταν κι εκείνες παιδιά αγαπούσαν πολύ και τα καλοκαίρια και τις διακοπές. Η Άλκη, ζούσε στο αγαπημένο νησί της, τη Σάμο, στο σπίτι του παππού της. Η Ζωρζ περνούσε τα καλοκαίρια της στην Αίγινα, σε ένα χωριό που το λένε Βαγία. Τι έβαζαν στις βαλίτσες τους πριν φύγουν για διακοπές; Τι βάζουν τα παιδιά σήμερα; Όλοι μαζί θα φτιάξουμε τις πιο πολύχρωμες και δροσερές καλοκαιρινές βαλίτσες!!!

Πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας, ενώ στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα, με τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 10 έως τις 12:00 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 14 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα (όχι μεγαλύτερο ανήλικο αδελφάκι) καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Όσοι θέλουν ν’ αφήσουν το «στίγμα» του και να συμμετέχουν ως εθελοντές στην καλοκαιρινή μας περιπέτεια, δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν την αίτηση που θα βρουν στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας ή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/gpNTmNS94HhY5FPMA.

Κι αυτό το καλοκαίρι, στις βιβλιοθήκες μας, «Κάνε μια αιώνια φιλία»!!!