Ορκωμοσία των πρώτων αποφοίτων του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός παραβρέθηκε την Δευτέρα 16/12 στην τελετή ορκωμοσίας των πρώτων πτυχιούχων του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου. Στον χαιρετισμό του ο κ. Παπαλός τόνισε τα εξής: 

“Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα, αλλά και χαρά μου, που βρίσκομαι σήμερα στην εκδήλωση αυτή, σε μια ιστορική μέρα,  καθώς είναι η πρώτη ορκωμοσία πτυχιούχων του Τμήματος  Διατροφής και Διαιτολογίας.
Εσείς οι πρώτοι απόφοιτοι του Τμήματος, θα πρέπει να αισθάνεστε περήφανοι, διότι ολοκληρώσατε τις σπουδές σας σε ένα  αντικείμενο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς σχετίζεται με την Διατροφή, τομέα όπου βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής του σύγχρονου ανθρώπου, αφού είναι πλέον αντιληπτό απ' όλους οτι από την ποιότητά της εξαρτάται η υγεία και η ποιότητα της ζωής μας.
Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου, γιατί η επιτυχία σας αυτή αποτελεί και μια δικαίωση των προσπαθειών που κατέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια οι Διοικήσεις του ΤΕΙ, του τοπικού παραρτήματος, του Τμήματος, οι  φορείς της Καρδίτσας και οι εκπρόσωποι του Νομού στο Κοινοβούλιο, για την ιδρυση, τη στελέχωση και γενικά την ομαλή λειτουργία του και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανέκυπταν στην πορεία.
Ως Αυτοδιοίκηση και ως Δήμος έχουμε αγκαλιάσει το Τμήμα, αλλά και όλα τα τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας που λειτουργούν στην πόλη μας, όχι τόσο γιατί αποτελούν ομολογουμένως ένα στήριγμα της τοπικής οικονομίας εν μέσω κρίσης, όσο κυρίως για την τεράστια προσφορά τους στην πνευματική και κοινωνική ζωή του τόπου.
Γνωρίζω ότι σας προβληματίζει η επαγγελματική σας αποκατάσταση, ιδιαίτερα στην εποχή που διανύουμε. Έχετε όμως όλα τα απαραίτητα εφόδια, έχετε τις γνώσεις, την επιστημονική επάρκεια, την πρακτική εκπαίδευση και πάνω από όλα είστε νέοι και σας χαρακτηρίζει η δύναμη και το όραμα.
Σας συμβουλεύω να μην παραδοθείτε και να αγωνιστείτε. Άλλωστε τίποτα δεν σας χαρίστηκε μέχρι σήμερα. Ό,τι πετύχατε, το πετύχατε με κόπο και στηριζόμενοι στις δικές σας δυνάμεις και είμαι βέβαιος οτι την ίδια επιτυχία θα έχετε όλοι σας και στον επαγελματικό στίβο.
Σας ευχαριστούμε που συνδέσατε τα καλύτερά σας  χρόνια με την πόλη μας. Είμαι σίγουρος ότι είχατε καλές εμπειρίες και διαπιστώσατε κι εσείς ότι παρόλο που η πόλη μας είναι μικρή, έχει ανθρώπους φιλόξενους. Για μας θα είστε πάντα ευπρόσδεκτοι στον τόπο μας, όποια στιγμή επιθυμείτε στο μέλλον, να μας ξαναεπισκεφθείτε.
Και μην ξεχνάτε οτι ένας επιστήμονας, όπως εσείς, πέρα από τις γνώσεις του χαρακτηρίζεται και διακρίνεται και για το ήθος του. Αυτό το ήθος που σας διέκρινε στις σπουδές σας, σας καλώ να συνεχίσετε να επιδεικνύεται και στην επαγγελματική σας πορεία. Αν η χώρα μας έφθασε να βρίσκεται στην σημερινή δύκολη κατάσταση, είναι γιατί της οικονομικής κρίσης προηγήθηκε η κρίση των αξιών. Έχουμε ανάγκη ως χώρα από ανθρώπους με ήθος, αξίες και ιδανικά για να ανακάμψουμε.
Σας εύχομαι θερμά συγχαρητήρια, καλή σταδιοδρομία και κάθε  επιτυχία στη ζωή σας.”