Ομοιόμορφα διαχωριστικά στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής της Καρδίτσας

Την συμμόρφωση όλων των καταστηματαρχών με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον τύπο και τις προδιαγραφές των στοιχείων ζητά ο Δήμος

Θετική σε γενικές γραμμές ήταν η ανταπόκριση των καταστηματαρχών στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής να καθιερώσει ενιαίο τύπο διαχωριστικού στοιχείου που θα χρησιμοποιείται στο εξής για την οριοθέτηση και προστασία από καιρικά φαινόμενα των χώρων που τους παραχωρούνται από το Δήμο για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Η μεγάλη πλειοψηφία των καταστηματαρχών υιοθέτησε τον τύπο του διαχωριστικού, στο οποίο κατέληξε η Τεχνική Υπηρεσία και εγκρίθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αντικατέστησε με αυτό, προυπάρχουσες κατασκευές.

Διαπιστώνονται όμως και περιπτώσεις καταστημάτων που αντικατέστησαν μεν τα διαχωριστικά που χρησιμοποιούσαν με νέα, τα οποία όμως δεν πληρούν τις προδιαγραφές του εγκεκριμένου τύπου, κάτι που συνιστά παράβαση, ενώ είναι αιτία αντιπαραθέσεων.

Ο Δήμος Καρδίτσας εφιστά την προσοχή των καταστηματαρχών, οι οποίοι θα πρέπει να αντικαταστήσουν άμεσα τα υφιστάμενα διαχωριστικά που δεν ανταποκρίνονται στο παραπάνω πρότυπο ή να τα προσαρμόσουν στις προδιαγραφές του, καθώς σε σχετικούς ελέγχους από το αρμόδιο ελεγκικό όργανο του Δήμου θα βεβαιώνονται παραβάσεις, όπου διαπιστώνεται η χρήση στοιχείων οριοθέτησης άλλου τύπου.

Υπενθυμίζεται οτι το στοιχείο που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο είναι από plexiglass ή τζάμι με βάση στήριξης από λαμαρίνα σε απόχρωση γκρι σκούρο, ώστε να διατηρείται – κατά το δυνατόν – η απόλυτη συνέχεια του δημόσιου χώρου και η διακριτική οριοθέτηση, ώστε να μη δημιουργείται στον διερχόμενο η αίσθηση του περιορισμού και στον καθήμενο (εσωτερικά) η αίσθηση του κλειστού χώρου.

Το διαχωριστικό θα έχει μέγιστο ύψος 1,60 μέτρα από το δάπεδο και μήκος περίπου 1,00 μέτρο και μπορεί να είναι αυτοφερόμενο, ή -αν παρατηρείται αστάθεια – να στερεώνεται στο δάπεδο. Στην διαμόρφωση της πρότασης της Τεχνικής Υπηρεσίας λήφθηκε υπόψη και το κόστος των κατασκευών και έγινε προσπάθεια αυτό να είναι χαμηλό.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δουν το πρότυπο του διαχωριστικού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας Κοινωνικής Πολιτικής- Υγείας Πολιτισμού  & Τουρισμού κ. Κ. Ψημμένο.