Όλοι μαζί για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας

Συναυλία με την εθελοντική συμμετοχή Καρδιτσιωτών καλλιτεχνών και μοναδικό “εισιτήριο” την προσφορά τροφίμων και ειδών
διοργανώνεται την Παρασκευή 4/9 στις 7.30 μ.μ  στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας με πρωτοβουλία του Δήμου

Ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους Καρδιτσιώτες να συμμετάσχουν στην συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνεται την Παρασκευή 4/9 στις 7.30 μ.μ το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας με πρωτοβουλία του Δήμου και την εθελοντική συμμετοχή πολλών Καρδιτσιωτών καλλιτεχνών, απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων & Αλληλεγγύης κ. Ελ. Αντωνίου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν επίσης η Δημοτική Σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Ευαγ. Διαμαντή, η Προϊσταμένη του Τµήµατος Μέριµνας της ∆/νσης Κοινωνικών Πολιτικών και ∆ηµόσιας Υγείας του Δήμου κ. Αικ. Καφαντάρη, η Κοινωνική Λειτουργός του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” κ. Φούλα Γκαραγκούνη, η υπάλληλος του ΔΟΠΑΚ κ. Ελ. Λάππα και η εθελόντρια κοινωνική λειτουργός κ.Ελ. Κουτσώνη.

“ Εισιτήριο” γι' αυτή την μοναδική “μουσική παράσταση για συμπαράσταση”- όπως τη χαρακτήρισε η κ. Αντωνίου και τα στελέχη του Δήμου- θα είναι η προσφορά τροφίμων και ειδών υγιεινής – καθαριστικών για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από ενάμιση περίπου μήνα με στόχο να στηρίζει αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους.

“ Οπως γνωρίζετε, ως Δήμος Καρδίτσας, θέλοντας να στηρίξουμε αδύναμους οκονομικά συμπολίτες μας σε μια συγκυρία που τα κοινωνικά προβλήματα λόγω της κρίσης είναι πολύ οξυμένα, προχωρήσαμε τον περασμένο Ιούλιο στην ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Μια πρωτοβουλία που στηρίζεται στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη, στοιχεία που χαρακτηρίζουν ευτυχώς πολλούς συμπολίτες  μας, όπως διαπιστώνουμε με χαρά από την ανταπόκρισή τους και  σε κάθε άλλο κάλεσμα εθελοντισμού που έχουμε απευθύνει. 

Όλοι μαζί λοιπόν θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μία μουσική βραδιά  την Παρασκευή 4-9-2015 στις 7.30μμ το απόγευμα, στο Δημοτικό Στάδιο με σκοπό την ανακούφιση και στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών του Δήμου μας.  Μία κοινωνική πρωτοβουλία του  Δήμου και της Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όπου θα ενώσει μουσικούς και κοινό για την ενίσχυση  του Κοινωνικού Παντοπωλείου  του Δήμου Καρδίτσας. Μοναδικό εισιτήριο θα είναι η προσφορά μας σε τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριστικά, ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός, είδη που μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα καλύψουν ανάγκες των ωφελούμενων οικογενειών

Την μουσική πρωτοβουλία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας, θα πλαισιώσουν εθελοντικά οι εξής καλλιτέχνες: Σκηνή live, Μουσικές Αποδράσεις, Απόηχος, Ρεμπέτικο, Νιαβέντ, Ταξιδιώτες, Τετράς, Γιώργος Σακελλαρίου, Θέμης Φαλιάγκας και Βάσω Καραβασίλη. Η έναρξη της συναυλίας θα γίνει από τη Φιλαρμονική του Δήμου.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι: Η Εκτυπωτική, τα ηχητικά Βασίλης Τσικρίκας, το Θέατρο ‘Οψεις και η Σεκιούριτυ Blackhawk.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η ηθοποιός κα. Βάσω Μακρή. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την προσφορά τους, όπως ευχαριστώ θερμά όλα τα μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου,  τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου που  υπερβάλουν εαυτούς για να αναπτύξουμε και να στηρίξουμε  δράσεις που έχει ανάγκη η τοπική μας κοινωνία, καθώς και τους εθελοντές  μας, η βοήθεια των οποίων είναι ανεκτίμητη. 

Σας περιμένουμε όλους στην εκδήλωση” τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Ελ. Αντωνίου.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν στην είσοδο του Δημοτικού Σταδίου είναι:

Τρόφιμα

 • Λάδι /ρύζι/Όσπρια
 • Ζάχαρη/Αλεύρι/ Ζυμαρικά
 • Δημητριακά/Μαρμελάδα/Μπισκότα/Φρυγανιές
 • Κονσέρβες
 • Γάλα εβαπορέ
 • Χυμοί/Καφές/ Τσάι
 • Είδη Προσωπικής Υγιεινής/Καθαριστικά
 • Οδοντόκρεμα
 • Σαμπουάν
 • Υγροσάπουνο
 • Υγρό καθαρισμού πιάτων
 • Σερβιέτες/Χαρτί υγείας/Χαρτοπετσέτες

afisa