Οι μικροί μαθητές Ρομά του 19ου Δημοτικού Σχολείου εξερευνούν… το Μαγεμένο Δάσος

Τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημόσιας Υγείας και ΑΜΕΑ του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με τη Διευθύντρια, κ. Σόφη Μηλιώνη και τον σύλλογο Διδασκόντων του 19ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας διοργάνωσαν εκπαιδευτική-ψυχαγωγική επίσκεψη για τους μαθητές Ρομά.

Πιο συγκεκριμένα, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο «Παυσίλυπο – Το Μαγεμένο Δάσος» την Τετάρτη 15/12/2022. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συνάντησαν τις νεράιδες, συνομίλησαν με τον Άγιο Βασίλη και ξεναγήθηκαν στο Εργαστήριο των Δραστηριοτήτων και στο Ταχυδρομείο από τον Πίτερ Παν, ενώ απόλαυσαν το πανέμορφα στολισμένο τοπίο του Παυσιλύπου .

Ευχάριστη έκπληξη για όλους ήταν η παρουσία αντιπροσωπείας αθλητών του ΑΣ Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ. Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν μπάσκετ με τους παίκτες της ομάδας και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Στο τέλος, οι αθλητές πρόσφεραν στα παιδιά μια μπάλα μπάσκετ με τις υπογραφές τους, πράξη η οποία ενθουσίασε τους μαθητές και τους ευχαρίστησαν με θέρμη.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.