Ο γύρος του κόσμου μ’ ένα ποδήλατο – Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου η 3η Ιουνίου και οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας δε θα μπορούσαν να μη συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του πολυβραβευμένου σχετικά με το ποδήλατο Δήμου μας.

Σήμερα ολοκληρώσαμε μια δράση που ξεκίνησε περίπου πριν από δύο εβδομάδες. Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου e-Twinning με τίτλο: Volunteers‘ challenges Skills Labs, που υλοποιούν σε συνεργασία με τους μαθητές των σχολείων 1ο Πειραματικό Σχολείο Πύργου, 10ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης, 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, Collegi Santa Teresade Jesus στην Ισπανία και ICST Valenti di Trevi στην Ιταλία, τα παιδιά του Ε2 του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, μας είχαν δωρίσει βιβλία από τις προσωπικές τους βιβλιοθήκες, ενώ είχαν φτιάξει και 3 όμορφες πινακίδες που έδειχναν τη διαδρομή από το σχολείο τους έως την παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας!!!

Ξεκινήσαμε το πρωί με τη συνοδεία μηχανής της Δημοτικής Αστυνομίας Καρδίτσας, από το 10ο Δημοτικό Σχολείο με τα ποδήλατά μας, και με τη βοήθεια συνεργείου της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Καρδίτσας, τοποθετήσαμε τις τρεις πινακίδες, σε κομβικά σημεία της διαδρομής από το σχολείο έως την παιδική βιβλιοθήκη.

Εκεί τα παιδιά, αφού ξεκουράστηκαν, τους διαβάσαμε το πολύ όμορφο παιδικό βιβλίο της Μαρίας Παπαγιάννη «Ο γύρος του κόσμου με το ποδήλατο», από τις εκδόσεις Πατάκη. Στη συνέχεια αυτά μας διάβασαν ένα ένα, τις δικές τους φανταστικές ιστορίες, σχετικές με το ποδήλατο, που είχαν ξεκινήσει να γράφουν, κατά την προηγούμενη επίσκεψή τους στην παιδική βιβλιοθήκη.

Οι περιπέτειες του γαλάζιου ποδηλάτου, το κόκκινο ποδήλατο, το πρώτο ατύχημα με ποδήλατο, το πιο ωραίο δώρο γενεθλίων, το ποδήλατο με το καλάθι, ήταν μερικοί μόνο από τους ωραίους τίτλους των ιστοριών των παιδιών, που μας άφησαν στην κυριολεξία με ανοιχτό το στόμα από θαυμασμό!!!

Στο τέλος τους μοιράσαμε αναμνηστικά μαγνητάκια, σχετικά με τον εορτασμό της ημέρας, για να στολίσουν με αυτά το ψυγείο του σπιτιού τους ή γωνιές των δωματίων τους και με τη συνοδεία της ακούραστης μηχανής της Δημοτικής Αστυνομίας Καρδίτσας, επέστρεψαν στο σχολείο τους κάνοντας τη συγκεκριμένη μέρα ιδιαίτερα σημαντική και για μας αλλά και για εκείνα!!!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την εκπαιδευτικό Κυρία Παρασκευή Δόγια, υπεύθυνη του Ευρωπαϊκού προγράμματος, για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης, το Διευθυντή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, τη Δημοτική Αστυνομία Καρδίτσας για την πολύτιμη βοήθειά της και φυσικά το συνεργείο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας, για την ωραία τοποθέτηση των πινακίδων με κατεύθυνση την παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας!!!