Νέες δράσεις για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Ο προγραμματισμός δράσης της δομής για το προσεχές διάστημα συζητήθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου κ. Φωτ. Αλεξάκου με την Ομάδα Έργου

Η πορεία λειτουργίας, καθώς και ο προγραμματισμός δράσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε την Πέμπτη 14/1 ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος με την Ομάδα Έργου της δομής.

Η Αντιδήμαρχος κ. Ελ. Αντωνίου μαζί με τα υπηρεσιακά στελέχη κ.κ. Κατ. Καφαντάρη, Φ. Γκαραγκούνη και Λ. Λάππα που συγκροτούν την Ομάδα έκαναν έναν απολογισμό της δράσης του Κοινωνικού Παντοπωλείο κατά την περίοδο των εορτών, όπου χάρη στην θετική ανταπόκριση φορέων και μεμονωμένων πολιτών κάλυψε τις ανάγκες των ωφελούμενων του σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τις γιορτινές ημέρες.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των συμπολιτών και ιδιαίτερα των μικρών μαθητών και των εκπαιδευτικών στη δράση «Δώρο σε ένα φιλαράκι που δεν γνώρισα» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου και τη λειτουργία της “Παυσιλυπούπολης” όπου καθημερινά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο- σπιτάκι πρόσφεραν διάφορα αγαθά και κυρίως τρόφιμα και παιχνίδια, αλλά και βιβλία, γραφική ύλη και είδη προσωπικής υγιεινής.

Τα περισσότερα είδη διανεμήθηκαν ήδη μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου στους δικαιούχους, ενώ συνεχίζεται η διανομή των παιχνιδιών σε παιδιά άπορων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Όσον αφορά τον προγραμματισμό δράσης του επόμενου διαστήματος η Ομάδα Έργου αξιοποιώντας και την μέχρι σήμερα εμπειρία έχει ήδη επαφές με υπαλλήλους Δημόσιων υπηρεσιών και Οργανισμών για την διοργάνωση “Ημέρας Αλληλεγγύης” στα πρότυπα της πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας σε συνεργασία με τη Διοίκηση και τους εργαζομένους του.

Ανάλογες δράσεις για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου προγραμματίζονται να γίνουν σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σχολεία και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς, καθώς και τα Τμήματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία και συλλόγους, ομάδες πολιτών, μουσικά σχήματα και μεμονωμένους καλλιτέχνες και εικαστικούς.