1

Οι μαθητές “αγκαλιάζουν” τη Δανειστική Βιβλιοθήκη Σχολικών Βοηθημάτων του Δήμου Καρδίτσας

Στις 21/12 ξεκινά και επίσημα τη λειτουργία της 
Συνάντηση του Δημάρχου και της Ομάδας Έργου με τον Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας κ. Μιχ. Παπανούσκα τα 15μελή των σχολείων
και εκπαιδευτικούς με στόχο την διάδοση της πρωτοβουλίας στη σχολική κοινότητα    

Την υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή της σχολικής κοινότητας στην πρωτοβουλία του Δήμου Καρδίτσας να δημιουργήσει  Δανειστική Δημοτική Βιβλιοθήκη Σχολικών Βοηθημάτων, ζήτησε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Πέμπτη 15/12 στο Δημαρχείο με τα 15μελή των σχολείων της Β/θμιας Εκπαίδευσης της περιοχής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Δ/ντης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας κ. Μιχ. Παπανούσκας οι συνοδοί εκπαιδευτικοί των σχολείων, καθώς και η Αντιδήμαρχος κ. Ελ. Αντωνίου μαζί με την Ομάδα Έργου της νέας δομής αλληλεγγύης του Δήμου, η οποία την ερχόμενη Τετάρτη 21/12 ξεκινά και επίσημα τη λειτουργία της στο ισόγειο του κτηρίου επί της οδού Λ. Σακελλαρίου 16 –  δωρεά της κ. Στ. Δόντα προς το Δήμο, όπου στεγάζονται επίσης ο «Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών» & η «Αντικαρκινική Εταιρεία» – έχοντας συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 400 βιβλία.

Ο κ. Αλεξάκος  κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που προηγήθηκε, υπογράμμισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης όλων και ιδιαίτερα των ίδιων των μαθητών σε σχέση με την πρωτοβουλία του Δήμου που στόχο έχει να βοηθήσει τα παιδιά ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών, ώστε να έχουν πρόσβαση σε σχολικά βοηθήματα και ξενόγλωσσα βιβλία που αδυνατούν να αγοράσουν.

Ο κ. Μιχ. Παπανούσκας εξήρε την πρωτοβουλία αυτή, η οποία όπως τόνισε χαρακτηριστικά συμβάλλει στη δημιουργία κουλτούρας αλληλεγγύης που έχουμε ανάγκη σήμερα ως κοινωνία και εξέφρασε τη βεβαιότητά του οτι οι μαθητές και το σύνολο της σχολικής κοινότητας θα την αγκαλιάσει και θα την υποστηρίξει, όπως κάνουν σε κάθε κάλεσμα εθελοντισμού.

Την βεβαιότητά του για τη θετική ανταπόκριση των μαθητών στην πρωτοβουλία που θα βοηθήσει τους ασθενέστερους οικονομικά συμμαθητές τους εξεφρασε και μέλος του 15μελούς του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας Γ. Παπαλίτσας.

Η κ. Ελ.Αντωνίου και η κ. Δημ. Παλαιοχωρίτου αναφέρθηκαν στις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες που οδήγησαν στην ίδρυση και λειτουργία της  Δανειστικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σχολικών Βοηθημάτων που στηρίζεται στον εθελοντισμό συνταξιούχων και εν ενεργεία εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην Ομάδα Έργου, ενώ ενημέρωσαν και για τον τρόπο που αυτή θα λειτουργεί.  Η βιβλιοθήκη θα λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα, αρχής γενομένης από 21/12/2016 κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, ώρες  4.00΄μ.μ. – 6.00΄μ.μ.Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι δημότες του Δήμου Καρδίτσας των οποίων οι οικογένειες έχουν περιέλθει σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα  προσκομίζει πάντα ο κηδεμόνας είναι:

  • Αίτηση (συμπληρώνεται από τον κηδεμόνα).
  • Φωτοτυπία ταυτότητας
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Αντίγραφο εκκαθαριστικού του τελευταίου οικονομικού έτους
  • Κάρτα ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για γονέα άνεργο
  • Σε περίπτωση αλλοδαπού, βεβαίωση μόνιμης κατοικίας τουλάχιστον ενός έτους στο Δήμο μας και άδεια παραμονής.