Λειτουργία της Κινηματογραφικής Λέσχης Καρδίτσας

Στον “φυσικό” της χώρο, το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, επανέρχεται από την ερχόμενη Τρίτη 11/11 η Κινηματογραφική Λέσχης Καρδίτσας, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος, ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης κ. Θαν. Καραθάνος, το μέλος του ΔΣ της λέσχης κ. Π. Μπεμπές και ο διαχειριστής της αίθουσας κ. Π. Αποστόλου.

Όπως τόνισε εισηγητικά ο κ. Μπεμπές, η κινηματογραφική περίοδος 2014-2015 ξεκίνησε -έπειτα από αίτημα όλων των μελών της λέσχης και αρκετών πολιτών- με μια μακρά και θετική ως προς το τελικό αποτέλεσμα διαβούλευση, τόσο με το Δήμο, όσο και με τον διαχειριστή του Κινηματοθεάτρου. Το αποτέλεσμα της διαβούλευσης είναι η συμφωνία συνεργασίας προβολών (περι τις 15-20 ετησίως) την επιλογή των οποίων θα κάνει η Λέσχη και την υλοποίηση η επιχείρηση  που διαχειρίζεται το Κινηματοθέατρο, υπό την αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας, καθώς όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά από τους εκπροσώπους της Λέσχης, η Δημοτική Αρχή έδειξε από την αρχή να αντιμετωπίζει το θέμα με σοβαρότητα και σαφήνεια ως προς τις προθέσεις της.

Οι προβολές θα γίνονται κάθε Τρίτη με έναρξη προσέλευσης 10.15 μ.μ. και έναρξη προβολής 10.30 μ.μ. στο Δημ. Κινηματοθέατρο με τιμή εισητηρίου 5 € για τα μέλη της Λέσχης (με την επίδειξη κάρτας),  και όσους/ες ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες που εφαρμόζει ως πολιτική του το Κινηματοθέατρο (άνεργοι- φοιτητές) και 7 € για το υπόλοιπο κοινό. Η Κινηματογραφική Λέσχη εκδίδει κάρτα μέλους είτε μέσω ηλεκτρονικής αίτησης (ιστοσελίδα Λέσχης) είτε πριν από κάθε προβολή. Το κόστος της κάρτας ανέρχεται σε 15€ και σε 5€ για άνεργους, άμισθους έχοντες μικρά εισοδήματα και φοιτητές.

Όλες οι προβολές θα είναι υψηλών τεχνολογικών και καλλιτεχνικών απαιτήσεων ( ταινίες σε ψηφιακό μέσο που προβάλλονται ή προβλήθηκαν εντός του έτους) και μάλιστα κάποιες από αυτές θα είναι και πρώτης προβολής ταυτόχρονα με τις αίθουσες της Αθήνας.

Ο κ. Αλεξάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του που η Κινηματογραφική Λέσχη επιστρέφει στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου και μαζί με τις πολύ αξιόλογες ταινίες που προβάλλονται ήδη από τον διαχειριστή της αίθουσας θα δοθεί η δυνατότητα στο κοινό της πόλης να παρακολουθήσει ό, τι καλύτερο έχει να επιδείξει η σύγχρονη κινηματογραφική παραγωγή.

Ο κ. Αποστόλου εξέφρασε επίσης τη χαρά του για την νέα περίοδο συνεργασίας με την Κινηματογραφική Λέσχη προαναγγέλοντας για το επόμενο διάστημα την προβολή των καινούργιων ταινιών μεγάλων δημιουργών σε πρώτη προβολή.

Το πρόγραμμα προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης,  για το επόμενο διάστημα παρουσίασε ο κ. Καραθάνος Συγκεκριμένα θα προβληθούν οι ταινίες

  • 11/11 ΤHE GRAND BUDAPEST HOTEL (2014) του Γουές Άντερσον
  • 18/11 NEBRASKA (2013) του Αλεξάντερ Πέιν
  • 25/11 PHILOMENA (2013)  του Στίβεν Φρίαρς
  • 02/12 LE PASS (ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ) 2013 του Ασγκάρ Φαραντί

Οι εκπρόσωποι της Κινηματογραφικής Λέσχης κάλεσαν το κοινό της πόλης να στηρίξει με την παρουσία του τις προβολές της καθώς το κόστος προβολής των ταινιών που επιλέγονται ειναι σε πολλές περιπτώσεις υψηλό.