Λάμψη και εορταστικό κλίμα στην πόλη της Καρδίτσας για τις γιορτές των Χριστουγέννων

Έγινε η φωταγώγηση του δέντρου – Επισκέψιμο για όλους το «Μαγεμένο Δάσος»

Το απόγευμα της Τετάρτης 8 Δεκεμβρίου, όπως είχε προγραμματιστεί, φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους περίπου 10 μέτρων στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας. Πάνω από 40 χιλιάδες λαμπιόνια και συγχρόνως πολύχρωμος φωτισμός, τοποθετήθηκαν στο δέντρο το οποίο φωταγώγησε συμβολικά ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος και ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος. Η έναρξη της τελετής φωταγώγησης ξεκίνησε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες και με τη συμμετοχή χιλιάδων συμπολιτών και επισκεπτών. Περιελάμβανε χριστουγεννιάτικες και εορταστικές μελωδίες από την φιλαρμονική μπάντα του Δήμου και ένα υπέροχο θέαμα από ήχο και φώς που άφησε ενθουσιασμένους μικρούς και μεγάλους. Δίπλα από την εντυπωσιακά στολισμένη φάτνη, το έλκηθρο του Αη Βασίλη και κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο βρισκόταν οι νεράιδες του «Μαγεμένου Δάσους» και οι Ιππότες όλοι μέλη του θεάτρου «Όψεις» . Ο Δήμαρχος Καρδίτσας στο χαιρετισμό του πριν τη φωταγώγηση υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να φωταγωγήσουμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο που έχει στηθεί στην Κεντρική πλατεία της πόλης μας. Η φετινή χρονιά είναι μια ακόμη χρονιά πανδημίας που ωστόσο θεωρώ ότι παρά τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Θυμίζω ότι πέρυσι τέτοιο καιρό ανάψαμε το δέντρο έχοντας ελάχιστες παρουσίες μετρημένες κυριολεκτικά στα δάκτυλα. Σήμερα είμαστε πολύ περισσότεροι. Φέτος τα εμπορικά καταστήματα και γενικά η οικονομία λειτουργεί και αυτό γεννά αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε και από αυτή την κρίση. Ως δημοτική αρχή και τη πρώτη χρονιά που αναλάβαμε, αλλά στις δυο χρονιές της πανδημίας φροντίσαμε να οργανώσουμε όσο γίνεται πιο όμορφες εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα, να φωτίσουμε ωραία την πόλη μας και τα χωριά μας και γενικά να δημιουργήσουμε ένα κλίμα αισιοδοξίας για τους συνδημότες και για τους επισκέπτες μας. Ακόμη στόχος μας είναι να στηρίξουμε την τοπική αγορά δημιουργώντας προϋποθέσεις μεγαλύτερης επισκεψιμότητας. Εκτός από τον υπέροχο φωτεινό διάκοσμο φέτος μετά από μια χρονιά απουσίας επιστρέφουμε με το «Μαγεμένο Δάσος». Με τους συνεργάτες μας δημιουργήσαμε και φέτος ένα μοναδικό σκηνικό μέσα στο αλσύλλιο του Παυσιλύπου. Ένα σκηνικό που είναι μαγικό και πολύ όμορφο αλλά συγχρόνως εκτυλίσσεται μόνο σε ανοικτούς χώρους ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος από τον κορωνοιό. Ελπίζουμε ότι έτσι θα δώσουμε χαρά σε μικρούς και μεγάλους και θα κάνουμε καλύτερη την εορταστική περίοδο. Κλείνω λέγοντας ότι είναι σταθερό μέλημα μας να κάνουμε την Καρδίτσα μια πόλη με χρώμα και ρυθμό. Μια πόλη που αξίζει να την επισκεφτείς, μια πόλη, ένα Δήμο που αξίζει να ζεις».

Το μαγεμένο δάσος

Μετά τη φωταγώγηση του δέντρου, ακολούθησε επίσκεψη το Μαγεμένο Δάσος το οποίο έχει στηθεί στο άλσος του Παυσίλυπου. Το Μαγεμένο Δάσος φέτος έχει την ιδιαιτερότητα ότι στήθηκε με τη λογική να μπορεί να είναι επισκέψιμο από όλους, καθώς αναπτύσσεται αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους. Στόχος είναι να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοιού. Ωστόσο οι επισκέπτες του δάσους και κυρίως τα μικρά παιδιά, μπορούν να δουν το σπίτι του Αη Βασίλη, το ταχυδρομείο για να στείλουν τα γράμματα τους, την άμαξα της σταχτοπούτας και τόσα άλλα μαγικά πράγματα που συμβαίνουν όλες τις ώρες της ημέρας στο Μαγεμένο Δάσος. Επίσης δ μέσα στο Μαγεμένο Δάσος θα υπάρχουν μουσικές εκδηλώσεις με τοπικά σχήματα καλλιτεχνών. Επίσης μουσικές εκδηλώσεις θα υπάρχουν και σε πολλά ακόμη κεντρικά σημεία.

Ο φετινός διάκοσμος της πόλης κατά γενική ομολογία είναι μοναδικός. Πολλοί επισκέπτες μάλιστα την χαρακτήρισαν από τις καλύτερα στολισμένες πόλεις της χώρας. Ο υπέροχα στολισμένος κεντρικός πεζόδρομος, μοναδικά φωτισμένο το κέντρο της πόλης, έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό κλίμα. Ήδη τόσο οι καρδιτσιώτες αλλά και πολλοί επισκέπτες που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στην πόλη δηλώνουν ενθουσιασμένοι από το εορταστικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Στην κεντρική πλατεία κυριαρχεί το δέντρο, η φάτνη και το άρμα του Αη – Βασίλη. Όλα έχουν γίνει σημεία συγκέντρωσης και φωτογράφησης για μικρούς και μεγάλους. Εντυπωσιακό επίσης νέο στοιχείο στο φετινό διάκοσμο είναι στην διασταύρωση του κεντρικού πεζοδρόμου με την οδό Βάλβη (στο νοητό άξονα με το κτίριο της δημοτικής αγοράς) έχει τοποθετηθεί μια υπέροχη φωτεινή άμαξα (η κολοκύθα της Σταχτοπούτας) που επίσης έχει γίνει σημείο συγκέντρωσης και φωτογράφησης. Τέλος το Μαγεμένο Δάσος έχει είσοδο ελεύθερη για όλους, δεν περιλαμβάνει δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους και λειτουργεί ουσιαστικά από τις 7 το πρωί μέχρι και στις 12 το βράδυ. Για όσους θέλουν ομαδικά να το επισκεφτούν μπορεί να επικοινωνούν για να παίρνουν πληροφορίες στα τηλ: 2441350710 (κ. Μαρία Μπάγκου) και στο 6909440811 κ. Γιάννης Παραθύρας.