Λαϊκή Συνέλευση στο Καλλιφώνι από τη Δημοτική Αρχή Κ. Παπαλός: Ο Δήμος Καρδίτσας είναι πάντα κοντά στα τοπικά προβλήματα.

???????????????????????????????Στο πλαίσιο περιοδειών που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα σε διάφορες τοπικές κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας, η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Κώστα Παπαλό, επισκέφθηκε το βράδυ της Τρίτης 18-6-2013, το Καλλιφώνι, όπου διοργανώθηκε Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων για τα τοπικά προβλήματα.

Στην διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους δημότες, ο κ. Παπαλός ανέλυσε την οικονομική κατάσταση του Δήμου, τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι η συνεχής υποχρηματοδότηση από την κεντρική εξουσία, σε συνδυασμό με τα χρέη προηγούμενων ετών, έχουν περιορίσει δραματικά τις δυνατότητές του, με αποτέλεσμα, η Διοίκηση να δίνει καθημερινά σκληρό αγώνα επιβίωσης. Επιπλέον η εφαρμογή του “Καλλικράτη” μεγάλωσε και υπερφόρτωσε με αρμοδιότητες και υποχρεώσεις το νέο διευρυμένο Δήμο σε τέτοιο σημείο που η διευθέτηση απλών ζητημάτων στις τοπικές κοινωνίες να αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις, πολύ δύσκολη υπόθεση! Και πώς να μην είναι δηλαδή, αφού όπως είπε ο κ. Δήμαρχος, “ο μηχανικός εξοπλισμός είναι λειψός και πεπαλαιωμένος και το διαθέσιμο προσωπικό πολύ λίγο για να καλύψει την Καρδίτσα και 33 κοινότητες. Πάρ' αυτά – πρόσθεσε – η Δημοτική Αρχή καταβάλλει σκληρή προσπάθεια να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις των δημοτών, αγωνίζεται και βρίσκεται πάντα κοντά στα προβλήματα για να δώσει τις καλύτερες δυνατές λύσεις”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλλιφωνίου κ. Κώστας Ζαχαρής έθεσε στον κ. Δήμαρχο σειρά αιτημάτων και συγκεκριμένα:

Την εγκατάσταση φίλτρων στις υδρευτικές γεωτρήσεις εως την πραγματοποίηση του έργου ύδρευσης από την λίμνη Σμοκόβου.
Την κατασκευή οστεοφυλακίου στο κοιμητήριο.

Την επιτακτική ανάγκη συντήρησης του αγροτικού δικτύου.

Την δημιουργία μίας παιδικής χαράς στην πλατεία του πρώην Δημαρχείου.

Στήριξη σε πολιτιστικά-μορφωτικά-αθλητικά προγράμματα.

Άμεση παρέμβαση του Δήμου σε περιπτώσεις παράνομης ρίψης βοθρολυμμάτων σε αγωγούς ομβρίων.

Την μελλοντική διαχείριση αδρανών υλικών υπέρ των αναγκών των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας.

Την ένταξη του Καλλιφωνίου σε μελλοντικά προγράμματα δικτύων άρδευσης από τις λίμνες.

Προσπάθεια στήριξης του αιτήματος του Καλλιφωνίου για διερευνητικές ανασκαφές σε αρχαιολογικές περιοχές.

Τακτικότερη έλευση των μηχανημάτων του Δήμου στην Τοπική Κοινότητα.

???????????????????????????????Ο κ. Παπαλός συζήτησε με τον κ. Πρόεδρο και τους συγκεντρωμένους δημότες απορίες και σκέψεις αντιμετώπισης των παραπάνω θεμάτων και μετά από συνεννόηση, τόσο με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, όσο και με τα Υπηρεσιακά στελέχη, υπογράμμισε ότι θα τεθούν επί τάπητος όλοι οι παράμετροι, ώστε να δρομολογηθούν σύντομα οι απαιτούμενες ενέργειες του Δήμου. 

Το “παρών” στη Συνέλευση έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι: Πρασίνου – Περιβάλλοντος κ. Θωμάς Κατσιαβάρας (αρμόδιος για την Δ.Ε. Καλλιφωνίου), Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Φίλιππος Κωτούλας, Διοικητικών Υπηρεσιών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Προγραμματισμού και Διαφάνειας κ. Χαρίλαος Παπαδημητρίου, Καθαριότητας και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Δημήτρης Κωστόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Καρδίτσας κ. Σωτήρης Γούλας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ηλίας Χλαπάνας, και κ. Λάμπρος Τσιούκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Αντώνιος Κωνσταντέλος και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βάϊος Ελευθερίου.