Κλοπές εποχιακών φυτών από τα παρτέρια του Δήμου Καρδίτσας

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο διάστημα, το φαινόμενο της κλοπής εποχιακών φυτών – λουλουδιών από δημοτικά παρτέρια σε πλατείες και πάρκα της πόλης της Καρδίτσας.

Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου διαπιστώνουν σε καθημερινή βάση την αφαίρεση φυτεμένων λουλουδιών από παρτέρια, ακόμη και από σημεία όπου είχαν ήδη αντικαταστήσει φυτά που είχαν αφαιρεθεί την προηγούμενη!

Οι δυνατότητες όμως της Υπηρεσίας να προβαίνει σε αντικαταστάσεις φυτών δεν είναι απεριόριστες και ήδη τα αποθέματα φυτών που υπάρχουν εξαντλούνται. Επισημαίνεται δε ότι το κόστος των αντικαταστάσεων δεν είναι καθόλου αμελητέο.

Η Υπηρεσία Πρασίνου, καλεί τους δημότες να προστατέψουν τα λουλούδια που κάνουν τη ζωή και την πόλη ομορφότερη και να περιφρουρήσουν την δημοτική περιουσία που ανήκει σε όλους.

Υπενθυμίζεται δε, ότι η καταστροφή ή η κλοπή φυτικού υλικού από δημοτικούς χώρους εκτός από παράλογη και ανεπίτρεπτη, είναι και παράνομη και σύμφωνα με τον Κανονισμό Πρασίνου του Δήμου υπάρχουν συνέπειες για τους παραβάτες.