Ισχυρό μήνυμα εθελοντισμού από τις γυναίκες του Δήμου Καρδίτσας

???????????????????????????????Μεγάλη η ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για την δημιουργία δικτύου που θα στηρίζει με εθελοντικές δράσεις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Την έντονη ευαισθητοποίηση  των γυναικών σε ζητήματα εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς επιβεβαίωσαν οι γυναίκες του Δήμου Καρδίτσας με τη μεγάλη συμμετοχή τους στην συνάντηση εθελοντριών που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 3/4 στο Δημαρχείο με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για την συγκρότηση ενός δικτύου που θα στηρίζει με  εθελοντικές δράσεις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Δεκάδες γυναίκες κάθε ηλικίας που δραστηριοποιούνται ήδη μέσω εθελοντικών οργανώσεων της περιοχής ή επιθυμούν να αναλάβουν εθελοντική δράση, κατέκλυσαν την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και δήλωσαν έτοιμες να συνεισφέρουν με οργανωμένο τρόπο σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ανακούφιση των συνανθρώπων τους σε μια περίοδο που οι κοινωνικές ανάγκες αυξάνονται καθημερινά.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός αφού ευχαρίστησε θερμά τις εθελόντριες για την συμμετοχή τους , υπογράμμισε την ανάγκη η τοπική κοινωνία να σταθεί αλληλέγγυα προς όσους δοκιμάζονται περισσότερο αυτή την δύσκολη για όλους περίοδο, μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες που ήδη υλοποιούνται από το Δήμο σε συνεργασία με άλλους φορείς ή μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα με τη δική τους βοήθεια. Ειδικότερα ο κ. Παπαλός αναφέρθηκε στα εξής:

            –Το  Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο που θα λειτουργήσει από την ερχ'ομενη εβδομάδα ο Δήμος σε συνεργασία με τον Ιατρικό και το Φαρμακευτικό Σύλλογο Καρδίτσας με την υποστήριξη και εθελοντών για την παροχή υπηρεσιών σε ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους πολίτες .

Ο κ. Παπαλός εξήρε την μεγάλη ανταπόκριση των δημοτών στο κάλεσμα για προσφορά φαρμάκων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30/3 στη Δημοτική Αγορά και θα επαναλαμβάνεται στο εξής σε σταθερή βάση κάθε Σάββατο από τις 11.00 το πρωί ως τη 1.00 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία και κάθε Τρίτη και Πέμπτη,, από τις 5.00 ως τις 8.00 το απόγευμα στο χώρο του ΚΑΠΗ.

            – Την υλοποίηση του Προγράμματος Διανομής Τροφίμων 2013 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε,  για το οποίο οι δικαιούχοι με βάση εισοδηματικά κριτήρα μπορούν να απευθύνονται στους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, του Δήμου, προκειμένου  να παραλαμβάνουν και να συμπληρώνουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 15/5.

            – Την διανομή των ρούχων και παιχνιδιών που εξασφάλισε ο Δήμος Καρδίτσας μέσω του Δήμου Αθηναίων, όπου η??????????????????????????????? συμμετοχή των εθελοντριών στην διαλογή στην ταξινόμησή και στη διάθεσή τους θα είναι πολύτιμη.

            – Την παρασκευή και διάθεση μερίδων φαγητού σε άπορους. Είναι μια δράση που μπορεί να υλοποιηθεί με τη συμμετοχή εθελοντριών και την αξιοποίηση υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Δήμου και άλλων φορέων.

            – Την συγκέντρωση σε τακτική βάση τροφίμων από επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή μας και προσφορές που θα διατίθενται σε άπορες οικογένειες.

Όλα αυτά και άλλα που μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί, και σε άλλους τομείς μπορεί να μην λύνουν τα κοινωνικά προβλήματα που είναι ομολογουμένως μεγάλα. Δίνουμε όμως ένα μήνυμα στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση οτι είμαστε δίπλα τους στα δύσκολα και τους στηρίζουμε. 

Προσωπικά η παρουσία σας απόψε εδώ μου δίνει μεγάλο κουράγιο οτι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ξέρω οτι  όταν αποφασίζουν οι γυναίκες να κάνουν κάτι, το κάνουν με μεγάλη επιτυχία.” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαλός.

            Συγκινητική χαρακτήρισε την συμμετοχή των εθελοντριών  η Αντιδήμαρχος Ειδικών Πληθυσμιακών Κοινωνικών Ομάδων & Αλληλεγγύης κ. Ουρ. Σούφλα, η οποία υπογράμμισε οτι τα προβλήματα και οι ανάγκες είναι πολλές, αλλά με την διάθεση προσφοράς που διαπιστώνει είναι αισιόδοξη οτι μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα για την στήριξη και ανακούφιση των ευπαθέστερων ομάδων του πληθυσμού.

            Την σημασία της συλλογικής δράσης για την αντιμετώπιση των οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων υπογράμμισε και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής – Υγείας Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Ελ. Αγραφιώτου εκφράζοντας την ικανοποίησή της από την μεγάλη διάθεση προσφοράς και συμμετοχής σε εθελοντικές πρωτοβουλίες που χαρακτηρίζει όλο και περισσότερους δημότες.

            Στην συνάντηση,  συμμετείχαν επίσης η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αλεξ. Νασιάκου, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας κ. Δημ. Κανούτα, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μυρίνης κ. Β. Σκόνδρα, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πτελοπούλας κ. Β. Βαρλάγκας και υπηρεσιακοί παράγοντες των τομέων κοινωνικής μέριμνας του Δήμου.