Η Καρδίτσα τα Χριστούγεννα είναι βγαλμένη σαν από παραμύθι

Όμορφος ο εορταστικός διάκοσμος – Υπέροχο το «Μαγεμένο Δάσος» που άνοιξε τις πύλες του και δέχεται επισκέπτες
Ήδη κατέφτασαν λεωφορεία από Αθήνα, Λειβαδιά και Καρπενήσι

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε φέτος το «Μαγεμένο Δάσος» στο κέντρο της πόλης της Καρδίτσας μέσα στο αλσύλλιο του Παυσιλύπου. Ο χώρος έχει όμορφα στολιστεί, τα σπιτάκια του Αι Βασίλη, του Πήτερ Παν και των Νεραϊδών είναι όμορφα στολισμένα και όλα είναι έτοιμα ώστε τα μικρά (και μεγάλα) παιδιά να τα επισκεφτούν. Οι νεράιδες του μαγεμένου δάσους διηγούνται στους μικρούς φίλους την συναρπαστική ζωή του Πήτερ παν που μαζί με τα χαμένα παιδιά στην χώρα του ποτέ κάνουν συνεχώς σκανταλιές. Όμως και ο Αη Βασίλης είναι πρωταγωνιστής του μαγεμένου δάσους καθώς μαζί με τα ξωτικά του ετοιμάζει τα δώρα για τους μικρούς φίλους. Ήδη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το θεματικό πάρκο είχε πολλές επισκέψεις από μικρούς και μεγάλους φίλους. Στα θετικά σε ότι αφορά την αύξηση της επισκεψιμότητας ήταν ότι το μεσημέρι της Κυριακής βρέθηκαν στο πάρκο εκδρομές από Αθήνα, από Λειβαδιά και από Καρπενήσι. Εν τω μεταξύ το βράδυ της Παρασκευής η Καρδίτσα έζησε μια μοναδική βραδιά στη τελετή για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Ασφυκτικά γεμάτη η κεντρική πλατεία της πόλης από χιλιάδες Καρδιτσιώτες που μαζί με τα παιδιά τους έσπευσαν να χαρούν και να ζήσουν τις όμορφες στιγμές που έβαλαν την πόλη σε εορταστικούς ρυθμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη κατά γενική ομολογία είναι πανέμορφα στολισμένη και εντυπωσιάζει κατοίκους και επισκέπτες με το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο.

Στην τελετή έναρξης παρουσιάστηκε ένα ωραίο μουσικό–θεατρικό δρώμενο σε σκηνοθεσία-Καλλιτεχνική Επιμέλεια των Παύλου Βησσαρίου και Βασιλικής Μακρή. Η Χορογραφία ήταν της Αντιγόνης Καραπάνου.

Συμμετείχαν: Δημιουργικό Εργαστήριο Θεάτρου Όψεις.
Τμήματα: Παιδικά – Εφήβων – Ενηλίκων.

Τα Σκηνικά και τα Κοστούμια ήταν ευγενική χορηγία του Θεάτρου Όψεις. Στο δρώμενο ο Αι-Βασίλης, η καλοσυνάτη σύντροφός του η Μπία, τα Ξωτικά, οι Νεράιδες, ο Πήτερ Πάν, ο Κάπτεν Χούκ, η Τίγκερμπελ, ο Βασιλιάς Αρθούρος και οι Ιππότες του και τόσοι άλλοι ήρωες των Παραμυθιών βρέθηκαν στη σκηνή για να μας βάλουν στο πνεύμα των ημερών. Στη συνέχεια το δέντρο άναψε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, πλαισιωμένος από τις τοπικούς φορείς. Ευχές για τα Χριστούγεννα απεύθυνε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος ενώ επίσης ευχές έδωσαν από σκηνής ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/νος Νούσιος και ο πρόεδρος του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Κων/νος Ζυγογιάννης. Λίγο πριν αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση μαζί με τα παιδιά ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος υπογράμμισε ότι όλοι μαζί εκπρόσωποι φορέων και πολίτες μπορούν να κάνουν την Καρδίτσα πόλη που αξίζει να ζεις. Την αντίστροφη μέτρηση για να ανάψει το δέντρο την ξεκίνησε ο Δήμαρχος και την ολοκλήρωσαν τα μικρά παιδιά που είχαν συγκεντρωθεί και απολάμβαναν το θέαμα ενώ με τη φωταγώγηση οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Αμέσως μετά όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στην είσοδο του άλσους του Παυσιλύπου για την επίσημη έναρξη λειτουργίας του «Μαγεμένου Δάσους». Το θεματικό πάρκο φέτος έχει ως ήρωα τον «Πήτερ Παν». Ο Δήμαρχος έκοψε την κορδέλα και στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι επισκέφτηκαν το πάρκο. Η όλη βραδιά έκλεισε με μια υπέροχη συναυλία στον προαύλιο χώρο του ανακαινισμένου Παυσιλύπου που στην κυριολεξία ήταν λουσμένο στο φως και στα χρώματα.