Η Καρδίτσα στο επίκεντρο της αγωνιστικής ποδηλασίας

Χιλιάδες Καρδιτσιώτες απόλαυσαν το θέαμα στο ποδηλατικό γύρο Ελλάδας που τερμάτισε το απόγευμα της Παρασκευής στο χώρο του Αθλητικού πάρκου

Μια μοναδική εμπειρία για χιλιάδες Καρδιτσιώτες μεταξύ των οποίων πολλά μικρά παιδιά ήταν αυτή που έζησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στον τερματισμό του 3ο ΕΤΑΠ του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας στο χώρο του Αθλητικού Πάρκου Καρδίτσας.

Μεγάλα ονόματα της Εθνικής και της Διεθνούς Ποδηλασίας τερμάτισαν στην Καρδίτσα σε μια αγωνιστική κούρσα που είχε ξεκινήσει περίπου πέντε ώρες πριν  από τον περιοχή των Δελφών και  αφού διένυσαν 176 χιλιόμετρα, τερμάτισαν στην Καρδίτσα την πόλη του ποδηλάτου. Χιλιάδες οι Καρδιτσιώτες που χειροκρότησαν τους αθλητές ενώ σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών παρακολούθησαν τον αγώνα. Είχαν προηγηθεί πολλές παράπλευρες εκδηλώσεις στο χώρο του αθλητικού πάρκου, με αποκορύφωμα τον διαγωνισμό ζωγραφικής και την ποδηλατοβόλτα στη οποία μετείχαν εκατοντάδες παιδιά αλλά και μεγάλοι.

Αφού ολοκληρώθηκε ο τερματισμός των αθλητών, στην ειδική εξέδρα που είχε στηθεί μπροστά από το Δημοτικό γήπεδο Καρδίτσας έγινε η απονομή των βραβείων στους νικητές. Την απονομή έκαναν στους τέσσερις  νικητές αθλητές (ένας ανά κατηγορία) ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκης,  ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός,  ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Νούσιος, ο βουλευτής κ. Γ. Κωτσός, η βουλευτής κ. Α. Σκόνδρα καθώς και εκπρόσωποι των χορηγών.

Ο αγώνας συνεχίζεται αύριο το πρωί (Σάββατο 30 Απριλίου) με την εκκίνηση να γίνεται και πάλι από την Καρδίτσα στις 11:30 από το χώρο του Δημοτικού Γηπέδου επί της λεωφόρου Δημοκρατίας. Αναλυτικές λεπτομέρειες για όλο το 3ο ΕΤΑΠ μπορείτε να αντλήσετε από τα σχετικά δελτία τύπου που εκδίδει η διοργάνωση στο https://www.hellas-tour.gr/portal/el/nea.