Η Καρδίτσα αντιστέκεται πολιτιστικά – Με επιτυχία συνεχίζεται το 31ο Π.Φ.Ε.Θ.

Κατάμεστη από κόσμο είναι καθημερινά η αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου όπου πραγματοποιείται το 31ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Δήμο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Η μεγάλη αυτή γιορτή του ερασιτεχνικού θεάτρου συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία, με την Καρδίτσα να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Το βράδυ της Δευτέρας 23/3, διαγωνίστηκε το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Κορινθίων παρουσιάζοντας το έργο «Πες πως είναι αύριο πες πως ήταν χθες» (5 μονόπρακτα σε κείμενα των : Μ. Ευθυμιάδη, Γ. Σκούρτη, Π. Κοροβέση και Μ. Ποντίκα). Αυτός ήταν ο τρίτος κατά σειρά από τους οχτώ συνολικά θιάσους που θα διαγωνιστούν, ενώ το δύσκολο έργο της αξιολόγησης έχουν αναλάβει τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και συγκεκριμένα : ο θεατρικός συγγραφέας κ. Γιώργος Χασάπογλου, ο σκηνοθέτης κ. Βασίλης Κυρίτσης, ο ηθοποιός κ. Γιάννης Μόρτζος, ο μουσικοσυνθέτης κ. Νίκος Κυπουργός και η κριτικός χορού κ. Μίρκα Ψαροπούλου. 

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 29 του μήνα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ζωντανής αναμετάδοσης μέσω του youtube, από την ιστοσελίδα της Ε.Π.Σ.Κ. : www.enpolis.gr

Το εισιτήριο είναι συμβολικό και κοστίζει 5 ευρώ.

Το πρόγραμμα του επόμενου διημέρου

Τετάρτη 25 Μαρτίου – Ώρα 8.30μμ.

  •  Διαγωνιστικό μέρος

Π.Γ.Σ. «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» Βέροιας με το έργο «Ο βάλτος είναι πάντα εκεί…» του Γιάννη Ταϊπλιάδη

  •  Τιμητικό Αφιέρωμα

Στην ηθοποιό Κάτια Γέρου

Ομιλητής : Κυριάκος Κατζουράκης, σκηνοθέτης, σκηνογράφος, ζωγράφος

Πέμπτη 26 Μαρτίου – Ώρα 8.30μμ.

  •  Τιμητικό Αφιέρωμα

Στον σκηνοθέτη Βασίλη Νικολαίδη

Ομιλητής : Γιάννης Μετζικώφ, σκηνογράφος-ενδυματολόγος

  •  Διαγωνιστικό μέρος

Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης Αρκαδίας με το έργο «Ρώσικη Σαλάτα» (3 κωμικά μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ «Η επέτειος» – «Αρκούδα» – «Πρόταση γάμου»)


Χορηγοί : Ενεργειακή Δήμου Καρδίτσας Α.Ε. Ο.Τ.Α., Επιμελητήριο Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», Παπαδόπουλος Ιωάννης (επιχείρηση στρωμάτων-κρεβατιών), Θεολόγης Βαγγέλης (Ιππικό Κέντρο Φιλόνεικος)