H Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας φιλοξενεί την ετήσια ομαδική έκθεση των μελών του Εικαστικού Ομίλου Καρδίτσας

Την Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017, στις 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Καρδίτσας (Δ.Ο.Π.Α.Κ.) τα εγκαίνια έκθεσης του Εικαστικού Ομίλου Καρδίτσας.

Πρόκειται για έκθεση των περισσότερων ενεργών μελών του Εικαστικού Ομίλου Καρδίτσας, που από την ίδρυσή του (1988) στοχεύει στην προσέγγιση και την σύμπραξη των καλλιτεχνών της πόλης μας. Το ετήσιο κάλεσμά του είναι πάντα μια αφορμή για εκθεσιακή συνύπαρξη πολλών από τους εικαστικούς δημιουργούς της πόλης μας. Μία ενδιαφέρουσα, πολύχρωμη και πολυφωνική συνθήκη που προσφέρει στην πόλη την δυνατότητα να παρακολουθήσει και να καταγράψει μαζί ένα δείγμα από την τρέχουσα καλλιτεχνική παραγωγή που λαμβάνει χώρα εντός των πλαισίων της.

Η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στην μνήμη ενός από τα ιδρυτικά μέλη του ομίλου, του Γιάννη Τρούκη (1951 – 2016). Πολύπλευρος καλλιτέχνης ο ίδιος (ζωγράφος, αγιογράφος, γλύπτης, ενδυματολόγος, σκηνογράφος και ποιητής) υποστήριξε με κάθε τρόπο την καλλιτεχνική δημιουργία στην πόλη μας. Με το προσωπικό του έργο, την συνύπαρξη και την ανταλλαγή γνώμης, την υποστήριξη και την ενθάρρυνση σε συναδέλφους και φίλους, την διδασκαλία κι ακόμη την συμμετοχή και την εμψύχωση ομαδικών εγχειρημάτων. Ευγενικός, ανήσυχος, πολυμήχανος και συμμετοχικός. Η παρουσία του άφησε το στίγμα της και η αχλή της πορεύεται ακόμη πλάι μας – διακριτική και πάντοτε διακριτή.

Στην έκθεση παίρνουν μέρος οι:

Αθανασούλας Δημήτριος, Αλεξανδρή Μαρία, Βελεσιώτης Αλέξανδρος, Βλάχου – Σάλτη Καίτη, Γαλάζιου Βάια, Γαλάνη Μαρία, Γεράση Αθηνά, Γιολδάσης Μάνθος, Γκάλιος Χρήστος, Γκάτσης Αριστείδης, Γκίνης Ευθύμης, Γούλας Γεώργιος, Δανιήλ Μαρίζα, Δασκαλόπουλος Αριστείδης, Δημάκης Βασίλης, Δημακόπουλος Βασίλης, Δίπλας Απόστολος, Ζώτου Κρύστα, Ζώτου Ρουλιάνα, Ιωάννου – Σιώμου Ευαγγελία, Καιμενοπούλου – Γρίβα Χρύσα, Κανελλάκου Κατερίνα, Κατσίκη – Ευθυμίου Ζωή, Καραμήτσιος Θεόδωρος, Κεντρόπουλος Απόστολος, Κούβελη Ευαγγελία, Κουκουζέλη Ευτυχία, Κουκουζέλη Ιωάννα, Κυρίτση Φωτεινή, Κωτσαλή – Γονιτσιώτη Σοφία, Λαζινού – Νασιοπούλου Νίκη, Μάγκου Νίτσα, Μαμούρης Γεώργιος, Μανούκα – Παπακωνσταντίνου Ευαγγελία, Μηλίτση Ασπασία, Μητρογώγου Βάσω, Μητσιάδη Δήμητρα, Μπαντή Κατερίνα, Μπαρκαλής Παναγίωτης, Νικολάου Κωνσταντίνος, Νούκας Δημήτριος, Οικονομίδου Μαρία, Παπαγεωργίου Κυριάκος, Παπαγιαννάκη – Φαφούλα Γεωργία, Παπαευαγγέλου Σουμέλα, Παπακώστα Βασιλική, Πίτσαβου Φωτεινή, Πλατώνης Ευάγγελος, Πράντζου – Μαργαρίτη Αγα, Ρήτα Πιπίνα, Ριζοπούλου Ρίτα, Σβερώνη Ευαγγελία, Στάικος Ηρακλής, Σχιζοδήμου Πόπη, Τασιόπουλος Βάιος, Τζέλλου Θάλεια, Τρούκης Ιωάννης, Τσιλίκα – Ανυφαντή Αγάθη, Τσίντζας Δήμος, Τσίντζας Σταύρος, Τσίντζας Χρήστος, Τσίπα Μαρία, Τσιώνη Σταυρούλα, Τσουκνίδας Γεώργιος, Χατζηαντωνίου – Παπαθανασίου Ιφιγένεια, Χούμος Μάνθος, Ψούμου Χριστίνα.

Για επισκέψεις σχολικών ομάδων είναι απαραίτητη η προηγούμενη συνεννόηση με την πινακοθήκη (τηλ.: 2441.0.79119 & 2441.0.79937 και email: pinakothiki@dimosKarditsas.gov.gr).

Σχεδόν παράλληλα ο Εικαστικός Όμιλος μας επιφυλάσσει και μία δεύτερη έκθεση, καθώς θα παρουσιάσει την ομαδική αγιογραφίας των μελών του. Η έκθεση αυτή θα λάβει χώρα από τις 8 έως και τις 23 Απριλίου 2017 στην αίθουσα της Παλιάς Ηλεκτρικής, κοντά στη Δημοτική Αγορά, τον χώρο όπου κυρίως φιλοξενούνται οι δραστηριότητες του ομίλου.

εγκαίνια: Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, 7:00 μ.μ.

διάρκεια: 28. 3. 2017 – 22. 4. 2017

ώρες λειτουργίας:

  • Τρίτη & Παρασκευή: 9 π.μ. – 1 μ.μ. & 6 μ.μ. – 9 μ.μ.
  • Τετάρτη, Πέμπτη & Σάββατο: 8 π.μ. – 2 μ.μ.
  • Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά