Φαντάσου τρελά μαξιλάρια…..στα άστρα, στις παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας

Με δύο όμορφες δράσεις συνεχίστηκε η εβδομάδα, σήμερα Τετάρτη 24 Ιουλίου σε δύο παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ Δήμου Καρδίτσας, η 8η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019 που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, σε συνεργασία με το ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και τίτλο “Για φαντάσου…..”

Για φαντάσου….να μας μιλούσαν τα άστρα και να μας έλεγαν την ιστορία τους..Ένα ταξίδι στον ουρανό και στα αστέρια, έκαναν τα παιδιά της παιδικής βιβλιοθήκης του Δημοτικού Διαμερίσματος Αρτεσιανού για να συναντήσουν τους αστερισμούς που βρίσκονται κοντά στον Πολικό Αστέρα. Άκουσαν από την Καλλιστώ και τον Αρκά το γιο της, το μύθο για τη Μεγάλη και την Μικρή Άρκτο, όπου σύμφωνα με αυτόν δεν ήταν πάντα αρκούδες… Πιο πέρα συνάντησαν την όμορφη Ανδρομέδα και τον αγαπημένο της Περσέα, την Κασσιόπη και τον βασιλιά Κηφέα.. Τα παιδιά μάλιστα κινδύνεψαν από το τέραςπου έστειλε ο Ποσειδώνας, τον Δράκοντα…αλλά έκλεισαν το βιβλίο “Οι πριγκίπισσες της Αρχαιότητας” εκδόσεις Ψυχογιός και η περιπέτεια τους έμεινε αξέχαστη. “Τον ουρανό με τ’ άστρα”του Borg Janet εκδόσεις Καλειδοσκόπιο διαβάσαμε για να φτιάξουμε τηλεσκόπια ώστε να δούμε τους αστερισμούς με τα όμορφα Αρχαία Ελληνικά ονόματα, τον Ωρίωνα την Κασσιόπη, την Μικρή Άρκτο και την Μεγάλη Άρκτο.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη της “Αγγελικής Βαρελλά” μιλήσαμε και φτιάξαμε τα “μαξιλάρια των ονείρων”. Συζητήσαμε με τα παιδιά για τα όνειρά τους, τα αληθινά και τα φανταστικά τους όνειρα..Τι ονειρεύονται να γίνουν όταν μεγαλώσουν και για τους φόβους τους που μπορεί να βλέπουν στα όνειρά τους..Τέλος, φτιάξαμε τα πιο χρωματιστα και τρελά μαξιλάρια, από την μια πλευρά του μαξιλαριού τα παιδιά ζωγράφισαν τα όνειρα που θα ήθελαν να πραγματοποιηθούν και από την άλλη τους εφιάλτες και τους φόβους τους, που θα ήθελαν να ξορκίσουν..

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις: σε δύο παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας και πιο συγκεκριμένα:

Στην Παιδική βιβλιοθήκη της συνοκίας “Λάκας Μαντζάρα”“Βάφω με εικόνες από το εσωτερικό της βιβλιοθήκης, τους εξωτερικούς τοίχους”. Τα παιδιά με την καθοδήγηση της καθηγήτριας των καλλιτεχνικών του Μουσικού Σχολείου κυρίας Κωνσταντίνας Ντζιαβού, θα δώσουν όμορφες εικόνες στους εξωτερικούς τοίχους της βιβλιοθήκης.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Διαμερίσματος Παλαιοκκλησίου”- “Φαντάσου…μια βαλίτσα με εισιτήριο”.Τα παιδιά συνδέουν την ανάγνωση και το βιβλίο με την έννοια “του ταξιδιού” της χαράς, της περιπέτειας, της έρευνας, της δημιουργίας και της φαντασίας. Ένα πρόγραμμα φτιαγμένο για το καλοκαίρι αλλά και για όποια εποχή θελήσει κανείς όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα ταξίδια.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 14 ετών.

Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, καθώς και τις δράσεις που θα πραγματοποιούν, μπορείτε να τις βλέπετε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας και στους πίνακες ανακοινώσεων των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Κι αυτό το καλοκαίρι οι καλύτερες «αποδράσεις»… θα είναι στις Βιβλιοθήκες!!!