Παρουσίαση του βιβλίου «ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ : ΔΕΚΑ ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ»

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας και το θέατρο Όψεις σας προσκαλούν την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 στο θέατρο Όψεις (Γαρδικίου 8) στη παρουσίαση του βιβλίου «ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ : ΔΕΚΑ ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ»

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από την κα Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας η οποία ως μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής συνέβαλε στην δημιουργία του βιβλίου, από την γέννηση της ιδέας μέχρι και την έκδοσή του από την Βουλή των Ελλήνων. Η αφήγηση θα γίνει από την ηθοποιό κα. Βάσω Μακρή με μουσική συνοδεία της κα Λιλιάνας Ντούλια στο βιολί και τον κο Κωστα Κατσόγιαννη στο τσίμπαλο. Την παρουσίαση θα πλαισιώνουν οι εκπαιδευτικοί κα Μάρη Τσαμακίδου και κα Φρόσω Μυριώτη.

Δέκα προφορικές ιστορίες στην γλώσσα των ρομανί, δέκα προφορικά παραμύθια από την κουλτούρα των Ρομά της Καρδίτσας μεταφράστηκαν και αποτυπώθηκαν στο χαρτί από σημαντικούς έλληνες συγγραφείς και συνοδεύτηκαν από εικονογραφήσεις σπουδαίων καλλιτεχνών και εικονογράφων. Τα δέκα αυτά παραμύθια δίνονται στην διάθεση όλων των παιδιών και της ελληνικής κοινωνίας με στόχο την εξάλειψη των στερεοτύπων, των προκαταλήψεων και του φόβου απέναντι στο διαφορετικό.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καρδίτσας καθώς και το Παράρτημα Ρομά λειτουργούν ως δομές συμπληρωματικές της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου, εποπτεύονται από αυτή και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.