Εθελοντικός καθαρισμός δημοσίων χώρων από Οδηγούς & Προσκόπους

???????????????????????????????Εθελοντικούς καθαρισμούς κοινοχρήστων χώρων της Καρδίτσας πραγματοποίησαν την Κυριακή 14 Απριλίου το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού- Τοπικό Τμήμα Καρδίτσας και το 1ο Σύστημα της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Καρδίτσας.
 

Το Τοπικό Τμήμα Σ.Ε.Ο.

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού συμμετέχοντας στην παγκόσμια εθελοντική δράση “Let's do it” επέλεξε σε συνεννόηση με το Δήμο Καρδίτσας να καθαρίσει τον πεζόδρομο Βασιαρδάνη μεταξύ του Αρχαιολογικού Μουσείου και της Δημοτικής Πινακοθήκης.

 Τα παιδιά του Σ.Ε.Ο. επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο και ομαδικό πνεύμα καθάρισαν τα παρτέρια του πεζοδρόμου από αγριόχορτα, περιποιήθηκαν θάμνους και λουλούδια και καθάρισαν και έβαψαν τοίχους και τοιχία.

Παρόντες στην εθελοντική δράση του ΣΕΟ οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Πρασίνου κ.κ. Δημ. Κωστόπουλος και Θωμ. Κατσιαβάρας αντίστοιχα, όπως και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αλεξ. Νασιάκου που ως Οδηγός η ίδια συμμετείχε ενεργά στον καθαρισμό του πεζοδρόμου.
 

Οι Πρόσκοποι

Το 1ο Σύστημα της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Καρδίτσας στα πλαίσια της 1ης Πανελλήνιας Δράσης??????????????????????????????? Προσφοράς και Ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κοινωνικό περίγυρο,  προχώρησε σε εθελοντικό καθαρισμό κεντρικών σημείων της πόλης, όπως η Κεντρική Πλατεία και το άλσος του Παυσιλύπου.

Ο Δήμος Καρδίτσας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια και να συγχαρεί τις τοπικές οργανώσεις του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για τις πρωτοβουλίες του που δείχνουν την αγάπη των μελών τους για το περιβάλλον και την πόλη τους.