Επιτυχημένη η συναυλία του μουσικού σχήματος “Οκτάηχο” στην πλατεία Λάκκα Μαντζιάρα

Oλοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018” του Δήμου Καρδίτσας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 16/9 στην πλατεία Λάκκα Μαντζιάρα η συναυλία του μουσικού συγκροτήματος “Οκτάηχο”.

Οι κάτοικοι της συνοικίας -και όχι μόνο- γέμισαν την πλατεία και διασκέδασαν με ακούσματα από τον Πόντο έως την Κρήτη, ερμηνευμένα από το τοπικό μουσικό σχήμα που υπηρετεί με συνέπεια την παραδοσιακή μας μουσική χρησιμοποιώντας μόνο ελληνικά παραδοσιακά όργανα όπως το κλαρίνο, το βιολί, το λαγούτο και τα παραδοσιακά κρουστά.

Η συναυλία ήταν η τελευταία εκδήλωση μιας σειράς 14 συναυλιών τοπικών σχημάτων που περιελάμβανε το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018” – Νότες και Μελωδίες στις συνοικίες της πόλης, το οποίο οργάνωσε ο Δήμος Καρδίτσας θέλοντας αφενός να δώσει τη δυνατότητα στους συμπολίτες και ιδιαίτερα στους κατοίκους των συνοικιών να απολαύσουν δωρεάν όμορφες μουσικές καλοκαιρινές βραδιές και αφετέρου να αναδείξει τα πολλά αξιόλογα τοπικά μουσικά σχήματα.

Με την ευκαιρία των συναυλιών ο Δήμος Καρδίτσας θέλοντας να ενισχύσει το μήνυμα της ανακύκλωσης διένειμε δωρεάν εκατοντάδες μπλε σακούλες ανακύκλωσης.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος στο σύντομο χαιρετισμό του πριν την έναρξη της συναυλίας εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για τη μεγάλη απήχηση που είχε στους συμπολίτες η πρωτοβουλία του Δήμου να διοργανώσει μουσικές εκδηλώσεις σε όλες τις συνοικιακές πλατείες και τόνισε οτι πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι” να αποτελέσει ένα θεσμό για την Καρδίτσα.

Η συναυλία του μουσικού σχήματος “Οκτάηχος” εντάχθηκε και στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Καρδίτσας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.