Επισκέπτομαι την πόλη μου (αφίσα)

Ο Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών Νομού Καρδίτσας υπό την αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας και του Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το επταήμερο δράσεων και εκδηλώσεων για την πόλη της Καρδίτσας με τίτλο «ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου 2014». Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από 15 ως 22 Φεβρουαρίου 2014 και θα λάβουν χώρα στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας και σε επιλεγμένους χώρους της πόλης

Το «ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου» διοργανώνεται από το Σ.Ε.Ε.Δ.Μ.Ν.Κ. σε ετήσια βάση από τον Φεβρουάριο του 2013. Είναι μια εβδομάδα συζητήσεων, αναζητήσεων και (επι)σκέψεων όπου επιχειρείται ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης μας με την πόλη. Το «ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου» καλεί τους δημότες και επισκέπτες της πόλης να μάθουν για την ιστορία της, να επισκεφτούν το παρόν της και να σκεφτούν για το μέλλον της. Είναι μια πρωτοβουλία που δίνει το έναυσμα για ουσιαστική αναθέρμανση της σχέσης μας με την πόλη και για δημιουργικό διάλογο με το μέλλον και τις προοπτικές του τόπου.

Το «ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου» εκπέμπει το μήνυμα ότι η πόλη είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται παράλληλα με τη ζωή στον τόπο και δίνει τροφή για (επι)σκέψεις μέχρι το ραντεβού της επόμενης χρονιάς.


Πρόγραμμα:

  • Σάββατο 15/2/2014: Ημερίδα – Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας.

Η Ημερίδα, που σχετίζεται με το παρελθόν και το παρόν, έχει ως αναφορά την ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής από την ιστορική της εμφάνιση έως σήμερα, με έμφαση στον αγροτικό και οικονομικό τομέα, τα κτίρια και τις εγκαταστάσεις συνδεδεμένα με αυτή την ανάπτυξη, την κοινωνική εξέλιξη της πόλης και τους επιφανείς κάτοικους με κοινωνικό αποτύπωμα.

  • Σάββατο 15/2/2014: Εγκαίνια Φωτογραφικών Εκθέσεων από τη Λέσχη Φωτογραφίας Κινηματογράφου Καρδίτσας, Δημοτική Αγορά Καρδίτσας. Οι φωτογραφικές εκθέσεις θα είναι ανοιχτές όλη την εβδομάδα των δράσεων.
  • Κυριακή 16/2/2014: Πολιτιστικός Περίπατος στην πόλη και ξενάγηση στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής (Καμινάδες)
  • Δευτέρα 17/2/2014: Ξενάγηση στο κτίριο Γιολδάση (Κ.Δ.Α.Π.)
  • Τρίτη 18/2/2014: Ξενάγηση στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας
  • Τρίτη 18/2/2014: Προβολή ντοκυμαντέρ “Καρδίτσα πόλη του ποδηλάτου» από την Κινηματογραφική  Λέσχη Καρδίτσας, Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας
  • Τετάρτη 19/2/2014: Ξενάγηση στο Μουσείο Πόλης Καρδίτσας
  • Πέμπτη 20/2/2014: Ξενάγηση στο Μουσείο Ύδρευσης (Παπαράντζα) και στο Εργοτάξιο της Δ.Ε.Η.
  • Παρασκευή 21/2/2014: Προβολή φωτογραφιών «Φωτογραφική αναδρομή στην πόλη της Καρδίτσας», ΛΕ.Φ.Κ.Κ., Δημοτική Αγορά Καρδίτσας
  • Σάββατο 22/2/2014: Ημερίδα – Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας.

Στην Ημερίδα, σχετικά με το μέλλον της πόλης, θα αναφερθούν θέματα σχετικά με τις προοπτικές που απορρέουν από την επανάχρηση – αποκατάσταση κτιρίων, τις δράσεις προώθησης της οικονομίας, την εκμετάλλευση του αγροτικού δυναμικού και αφορούν στις προοπτικές εξέλιξης της πόλης και τις ευκαιρίες ανάπτυξής της.

Η παρακολούθηση όλων των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα και άλλες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στις διεύθυνσεις: http://www.sdmk.gr/index.php/action/episkeptomai και https://www.facebook.com/episkeptomai.karditsa

Στόχος του «ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου 2014» είναι η αναζήτηση διεξόδων από την κρίση που διέπει τον τόπο και η εύρεση στοιχείων της πόλης που θα μας επιτρέψουν να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Πάνω απ’ όλα η παρουσία όλων και κυρίως των πολιτών της πόλης μας σε τέτοιου είδους δράσεις είναι σημαντική αφού οι ιδέες και το όραμα των πολιτών θα σηματοδοτήσουν τα μελλοντικά σχέδια της πόλης, μιας πόλης που ως ζωντανός οργανισμός πρέπει να αναπνέει και να αναπτύσσεται σε ένα περιβάλλον που αγαπάει και την εκφράζει.


 

afisa-episk-poli-2014