Επισκέψεις του Δημάρχου Καρδίτσας σε Αγ. Γεώργιο, Ξυνονέρι, Κρύα Βρύση και Γεωργικό

Συναντήθηκε με τους προέδρους  και ενημερώθηκε για ζητήματα που αφορούν στις Τοπικές Κοινότητες

Επισκέψεις του Δημάρχου Καρδίτσας σε Αγ. Γεώργιο,  Ξυνονέρι, Κρύα Βρύση και Γεωργικό

Β. Τσιάκος: Σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια βελτιώνουμε την κατάσταση στα χωριά μας

Τις Τοπικές Κοινότητες Αγ. Γεωργίου,  Ξυνονερίου, Κρύας Βρύσης και Γεωργικού επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος στο πλαίσιο της ενημέρωσής του για ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά. Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τους προέδρους των χωριών και επισκέφτηκε σημεία που είτε γίνονται παρεμβάσεις είτε προγραμματίζεται να γίνουν. Ειδικότερα συναντήθηκε στον Αγ. Γεώργιο με τον πρόεδρο κ. Τηλέμαχο Ντρούβα, στο Ξυνονέρι με τον πρόεδρο Δημ. Φουστανά, στην Κρύα Βρύση με τον πρόεδρο Γιώργο Τζέλλο και στο Γεωργικό με τον πρόεδρο κ. Σακκά Σωτήρη.

Οι πρόεδροι έθεσαν στον Δήμαρχο θέματα άμεσων αποκαταστάσεων από τις ζημιές που προκάλεσε ο «Ιανός», θέματα αγροτικής οδοποιίας και ασφαλτοστρώσεων, διευθετήσεων ρεμάτων και αποστραγγιστικών καναλιών αλλά και ζητήματα συντηρήσεων στις κεντρικές πλατείες των χωριών. Επίσης στο Γεωργικό ετέθη το ζήτημα της επίλυσης του προβλήματος του κοινοτικού κοιμητηρίου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος εξήγησε στους προέδρους ότι η Δημοτική Αρχή ετοιμάζει ένα αρκετά ενισχυμένο χρηματοδοτικό πακέτο μέσω της ΣΑΤΑ για να λυθούν χρόνια προβλήματα στα χωριά τους. Το ύψος της ΣΑΤΑ που θα διατεθεί συνολικά στις τοπικές κοινότητες θα ανέλθει στα 2 εκ. ευρώ, ποσό το οποίο είναι πρωτοφανές για τα δεδομένα των τελευταίων χρόνων. Ο δήμαρχος εξήγησε επίσης ότι με σωστή ιεράρχηση αυτά τα χρήματα, συνδυασμένα και με σειρά άλλων παρεμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα αλλάξουν την εικόνα των χωριών. Πρόσθεσε επίσης ότι στο προσεχές διάστημα έχουν προγραμματιστεί έργα όπως η αγροτική οδοποιία που προβλέπει ασφαλτοστρώσεις, οι παιδικές χαρές που επίσης σε πολλά χωριά θα κατασκευαστούν από την αρχή, η ανακατασκευή των γηπέδων ενώ σε εξέλιξη είναι οι εργολαβίες για την αποκατάσταση των επιπτώσεων του Ιανού. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Δήμαρχος στο παράδειγμα των κατοίκων χωριών που σε συνεργασία με τις κοινοτικές αρχές με πολύ μεράκι και εθελοντισμό έχουν βελτιώσει την εικόνα του χωρίου τους αναδεικνύοντας όμορφες γωνιές. Μάλιστα προέτρεψε τους προέδρους συνολικά και με τη βοήθεια της δημοτικής αρχής να αναπτύξουν εθελοντικές πρωτοβουλίες.  Δήμαρχος τέλος εξήγησε ότι εκτός των παραπάνω θα γίνουν, σε συνεργασία με το υπουργείο υποδομών στοχευμένες παρεμβάσεις για αποκαταστάσεις μεγάλων έργων υποδομής, που έχουν υποστεί ζημίες εξ αιτίας της πλημμύρας.   Ο Δήμαρχος στο προσεχές διάστημα συνεχίσει τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.