Επίσημη πρεμιέρα για το Δημοτικό Αεροδρόμιο Καρδίτσας

Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 10/5  η κεντρική εκδήλωση του 1ου Karditsa Fly-In, στην επίσημη έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου στη Μυρίνη,
στο οποίο συμμετέχουν δεκάδες  αεροσκάφη και πληρώματα απ’ όλη την Ελλάδα  

Με την κεντρική εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι συνεχίζονται το Σάββατο 10/5 οι εκδηλώσεις του 1ου Karditsa Fly- In που πραγματοποιείται στο Δημοτικό Αεροδρόμιο Καρδίτσας, στη Μυρίνη, το οποία ξεκινά και  επίσημα έναρξης τη λειτουργία του.

Ένα σημαντικό γεγονός για την αεροπορική και αεραθλητική κοινότητα που συμμετέχει  μαζικά, καθώς από την Παρασκευή 9/5 μέχρι και την Κυριακή 10/5 στο Δημοτικό Αεροδρόμιο θα προσγειωθούν συνολικά 50 περίπου αεροσκάφη απ’ όλη τη χώρα. Το θέαμα, αλλά και οι εμπειρίες για τους εκατοντάδες Καρδιτσιώτες που θα παρακολουθήσουν από κοντά τις εκδηλώσεις της 2ης ημέρας του 1ου Karditsa Fly In που διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Ενεργειακής Κάμπου Δήμου Καρδίτσας και τη συμμετοχή πολλών τοπικών επιχειρήσεων ως χορηγών, θα είναι σίγουρα μοναδικά.

Oι αφίξεις των αεροσκαφών, καθώς και η προσέλευση του κόσμου το Σάββατο θα ξεκινήσει στις 9.00 το πρωί, ενώ η έναρξη της κεντρικής εκδήλωσης προγραμματίζεται να γίνει στις 12.00 με αγιασμό και ένα σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλού, για να ακολουθήσει στις 12:30 η παρουσίαση των συμμετεχόντων πληρωμάτων, στις 13:00 διάφορες αεραθλητικές δραστηριότητες και στις 14:00 οι δωρεάν Πτήσεις Εθισμού για το κοινό, που μπορεί να δηλώνει συμμετοχή στο περίπτερο του Δήμου Καρδίτσας, που βρίσκεται στο πεδίο προσγείωσης. Η επιλογή θα γίνεται με κλήρωση. Στις 18.00 θα ξεκινήσει η αναχώρηση κάποιων αεροσκαφών, ενώ στα πληρώματα θα παρατεθεί γεύμα στις 21:30

Την Κυριακή 11 Μαΐου, τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων οι αφίξεις των αεροσκαφών και η  προσέλευση του κόσμου θα ξεκινήσει στις 9:30 για να ακολουθήσουν στις 11:30 Πτήσεις Παραμοτέρ, στις 12:30 επίδειξη Αερομοντέλων και στις 13:30 δωρεάν πτήσεις εθισμού για το κοινό, με ανάλογη διαδικασία, όπως το Σάββατο.

Όσοι  θελήσουν να απολαύσουν αυτή τη γιορτή της αεροπορικής κοινότητας, θα πρέπει να έχουν υπόψη τους οτι λόγω έργων  του Ε65, η πρόσβασή από την πόλη προς το Αεροδρόμιο μέσω Μυρίνης δεν είναι εφικτή προσωρινά, αλλά θα γίνεται από την ανατολική πλευρά, μέσω Γοργοβιτών, ενώ έχουν τοποθετηθεί και ενημερωτικές πινακίδες για της διευκόλυνση των οδηγών.

Ενθουσίασε τους μαθητές το “Ιπτάμενο Μελισσοκομικό Σχολείο”

Το 1ο Karditsa Fly In ξεκίνησε την Παρασκευή 9/5 με πρωταγωνιστές τα παιδιά.

Μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους επισκέφθηκαν το Δημοτικό Αεροδρόμιο. Εκεί τους υποδέχθηκαν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθ. Μαρκινός, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Καρδίτσας κ. Δημ. Κανούτα, Καρδιτσομαγούλας κ. Μ. Καρέτσου και της Τοπικής Κοινότητας Μυρίνης κ. Β. Σκόνδρα μαζί με τον σμηναγό ΕΑ κ. Ι. Παυλόπουλο, ο οποίος και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις και απορίες των μαθητών σχετικά με τα αεροπλάνα και τις πτήσεις. Ακολούθησε η άφιξη του «Ιπτάμενου Μελισσοκομικού Σχολείου»,  μία αερομεταφερόμενη κυψέλη που ταξιδεύει με ένα υπερελαφρό αεροσκάφος σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Πιλότος του ο κ. Αλεξ. Παπαχριστοφόρου,  διδάκτορας μελισσοκομίας Α.Π.Θ., αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Μελισσοκόμων, ο οποίος μίλησε στα παιδιά  για την κοινωνία των μελισσών, τα πολύτιμα προϊόντα που μας προσφέρει και την σημασία τους στην επικονίαση και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.Τα παιδιά δοκίμασαν και διάφορα είδη μελιού, απόλαυσαν και άλλες προσγειώσεις και απογειώσεις αεροσκαφών και αναχώρησαν ενθουσιασμένα από την εμπειρία.