Επέκταση του δικτύου ύδρευσης σε συνοικίες της Καρδίτσας μήκους 17,5 χιλιομέτρων

Την σύμβαση με τον ανάδοχο υπέγραψε χθες ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Β. Τσιάκος

Ένα σημαντικό έργο που αλλάζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων σε τρεις συνοικίες της Καρδίτσας προωθεί η ΔΕΥΑΚ Καρδίτσας. Πρόκειται για το έργο της «ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 952.530,63€. Την σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου υπέγραψε χθες ο Δήμαρχος Καρδίτσας και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Βασίλης Τσιάκος ενώ η έναρξη των εργασιών αναμένεται το προσεχές χρονικό διάστημα. Να σημειωθεί ότι το έργο αναμένεται να εξελιχθεί σε τρείς περιοχές που πολεοδομικού συγκροτήματος της Καρδίτσας. Πρόκειται για τις περιοχές Βόρεια της πόλης της Καρδίτσας, μεταξύ των οδών Ποσειδώνος και Θεοκρίτου, την συνοικία Καμινάδων, μεταξύ των οδών Κατσαντώνη και Τιτανίου και την συνοικία Ζαχαριωτών (δυτικά της Περιφερειακής οδού). Ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δήλωσε σχετικά: «Υπογράφουμε σήμερα ένα σημαντικό έργο, που θα λύσει προβλήματα υδροδότησης, για χιλιάδες συμπολίτες μας που κατοικούν στις περιοχές όπου θα εξελιχθεί. Πρόκειται για έργο βασικής υποδομής το οποίο συνάμα σχετίζεται και με την ποιότητα ζωής. Δώσαμε τις απαραίτητες κατευθύνσεις προς τον ανάδοχο του έργου, να προχωρήσει γρήγορα τις εργασίες, ώστε σύντομα οι συνδημότες μας που είναι οι τελικοί δικαιούχοι να απολαύσουν την βελτίωση της καθημερινότητας τους και μάλιστα σε ένα τόσο σημαντικό επίπεδο που σχετίζεται με την ύδρευση. Συνεχίζουμε με έργα και όχι με λόγια, να αλλάζουμε την Καρδίτσα».

Τεχνική περιγραφή του έργου

Αντικείμενο της παρούσας είναι τα έργα επέκτασης του δικτύου ύδρευσης σε περιοχές εντός σχεδίου στην πόλη της Καρδίτσας, με βάση την εγκεκριμένη οριστική μελέτη (1999) και τις πρόσθετες ανάγκες που προέκυψαν μέχρι τώρα από τις μεταβολές του σχεδίου πόλης. Αυτές οι περιοχές του δικτύου ύδρευσης, είναι :

– Βόρεια της πόλης της Καρδίτσας, μεταξύ των οδών Ποσειδώνος και Θεοκρίτου

– Συνοικία Καμινάδων, μεταξύ των οδών Κατσαντώνη και Τιτανίου

– Συνοικία Ζαχαριωτών (δυτικά της Περιφερειακής οδού)

Τα προτεινόμενα έργα αποσκοπούν στην εύρυθμη λειτουργία του όλου δικτύου ύδρευσης της πόλης της Καρδίτσας. Σε συνδυασμό με τα υφιστάμενα έργα, κάθε τμήμα που μελετήθηκε και μετά την κατασκευή του, θα μπορεί να λειτουργήσει αυτοτελώς και να συμβάλλει στην ενίσχυση της ύδρευσης της περιοχής.

Το προτεινόμενο δίκτυο συνολικού μήκους περίπου 17,5 χιλιομέτρων κατασκευάζεται από σωλήνες πολυαιθυλενίου ΡE 100 (με ελάχιστη απαιτούμενη αντοχή MRS10 = 10 MPa) και συμπαγές τοίχωμα, κατά ΕΝ 12201-2, ονομαστικής πίεσης 10 ατμ.