1

Εντατικοί έλεγχοι αδειών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων από τη Δημοτική Αστυνομία

Εντατικούς ελέγχους των αδειών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, των περιπτέρων, καθώς και των εμπορικών καταστημάτων που εκθέτουν εμπορεύματα στο πεζοδρόμιο, ξεκινά άμεσα η Δημοτική Αστυνομία, καθώς παρήλθε και το μικρό χρονικό περιθώριο ανοχής που είχε ζητήσει προς διευκόλυνση των μελών της η Ένωση Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Καρδίτσας, στη συνάντηση του νεοεκλεγέντος ΔΣ με τη Δημοτική Αρχή.

Ειδικότερα η υποχρέωση έκδοσης – ανανέωσης άδειας κατάληψης κατάληψης κοινοχρήστων χώρων αφορά:

  • Ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος , προκειμένου να μπορούν να αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα.
  • Ιδιοκτήτες – ενοικιαστές περιπτέρων για την παραχώρηση της χρήσης κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνει το περίπτερό τους και ο περιβάλλον χώρος του.
  • Ιδιοκτήτες καταστημάτων και περιπτέρων προκειμένου να τοποθετήσουν μηχανικά- ηλεκτροκίνητα- παιδικά παιχνίδια σε κοινόχρηστο χώρο (πέραν της παραχωρημένης έκτασης στα περίπτερα για ανάπτυξη ψυγείων, εφημερίδων κ.λ.π.)
  • Ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων, για έκθεση εμπορευμάτων στον κοινόχρηστο χώρο μπροστά από τα καταστήματά τους.

Καλούνται για τελευταία φορά οι επαγγελματίες των παραπάνω κλάδων που δεν έχουν ακόμα ανανεώσει τις άδειες τους για το 2016 να σπεύσουν για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών (βεβαίωση παράβασης και πρόστιμο).