Ενισχύεται σημαντικά η υπηρεσία καθαριότητας με τέσσερα νέα απορριμματοφόρα

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα κίνησης της μηχανοκίνητης σκούπας

Στην τελική ευθεία για την προμήθεια τεσσάρων νέων απορριμματοφόρων μπήκε η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καρδίτσας καθώς ξεκίνησε η διαδικασία κατάθεσης προσφορών στο σχετικό διαγωνισμό. Η διαδικασία με βάση τις εκτιμήσεις της υπηρεσίας αναμένεται να τελεσφορήσει μέσα στο καλοκαίρι και με την ολοκλήρωση της ο στόλος των νέων απορριμματοφόρων θα ενταχθεί στο δυναμικό της υπηρεσίας καθαριότητας. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για προμήθεια που γίνεται με πιστώσεις του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ του υπουργείου Εσωτερικών ενώ το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται στο ποσό των 659.680 ευρώ. Η προμήθεια των τεσσάρων νέων απορριμματοφόρων σε συνδυασμό με τα δυο ανακατασκευασμένα απορριμματοφόρα που ήδη παραδόθηκαν στην υπηρεσία, το ένα πλυντήριο που ήδη λειτουργεί και ένα ακόμη ανακατασκευασμένο που πολύ σύντομα αναμένεται να παραδοθεί καθώς και τη μηχανοκίνητη σκούπα που ήδη έχει παραληφθεί και παράγει έργο έχουν αναβαθμίσει σημαντικά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας. Είναι γενικευμένη η διαπίστωση ότι η  πόλη είναι εμφανώς πιο καθαρή ενώ και η υπηρεσία λειτουργεί αποτελεσματικότερα. Μάλιστα όπως εκτιμά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σωτ. Αντωνίου με την παραλαβή των τεσσάρων νέων απορριμματοφόρων και του πλυντηρίου η ήδη καλή κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

Το πρόγραμμα κίνησης της μηχανοκίνητης σκούπας

Εξάλλου από την υπηρεσία καθαριότητας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα κίνησης της μηχανοκίνητης σκούπας για τις προσεχείς ημέρες. Να σημειωθεί ότι η σκούπα εργάζεται  από το μεσάνυκτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με στόχο να διευκολύνεται η κίνηση της αλλά και να μην δημιουργεί  προβλήματα στην κυκλοφορία. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν να  σταθμεύουν τα οχήματα τους στους δρόμους που θα διέλθει η σκούπα ώστε να γίνεται ολοκληρωμένα ο καθαρισμός του δρόμου. Αναλυτικά το πρόγραμμα κίνησης της σκούπας είναι το παρακάτω:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΡΩΘΡΟΥ 14/04 ΕΩΣ 16/04
ΤΕΤΑΡΤΗ: ΛΑΪΚΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ.
ΠΕΜΠΤΗ: ΦΑΝΑΡΙΟΥ – ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΑΙΝΩΝ – ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ (έως Λάππα).
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΕΙΣΟΔΟΣ – ΕΞΟΔΟΣ ΠΟΛΗΣ – ΤΡΙΚΑΛΩΝ (από σχολή Αστυνομίας έως Καποδιστρίου) – ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ.
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΡΩΘΡΟΥ 19/04 ΕΩΣ 23/04
ΔΕΥΤΕΡΑ: ΝΙΚΗΤΑΡΑ – ΒΑΣΙΑΡΔΑΝΗ – ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ – ΜΠΛΑΤΣΟΥΚΑ – ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ – ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ (από άγαλμα έως Λάππα & από άγαλμα έως Εφορία).
ΤΡΙΤΗ: ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ – ΑΛΛΑΜΑΝΗ – ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ – ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
ΤΕΤΑΡΤΗ: ΛΑΪΚΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ.
ΠΕΜΠΤΗ: ΣΩΤΗΡΟΣ – ΚΙΤΡΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ – ΚΑΜΙΝΑΔΩΝ – ΜΠΟΥΣΔΡΑ – ΜΥΡΜΙΔΟΝΩΝ – ΠΕΡΙΚΛΕΩΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ -ΜΕΓΑΚΛΕΟΥΣ – ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΑΓΡΑΦΩΝ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ – ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ – ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΔΙΑΚΟΥ.