Ενισχύεται ο μηχανικός στόλος της καθαριότητας του Δήμου Καρδίτσας

«Η ήδη βελτιωμένη εικόνα θα γίνει ακόμη καλύτερη με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και με τη βοήθεια των συνδημοτών μας» δηλώνει ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος

Μια τελείως διαφορετική εικόνα παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες ο Δήμος Καρδίτσας στον τομέα της καθαριότητας με εμφανή την βελτίωση τόσο στο κέντρο όσο και στις συνοικίες και τα χωριά. Το σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα δεν ήρθε τυχαία αλλά είναι συνέπεια συστηματικής προσπάθειας που έγινε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Σ. Αντωνίου,  να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο τόσο το ανθρώπινο δυναμικό όσο και ο τεχνικός εξοπλισμός που έχει στη διάθεση της η υπηρεσία. Την ήδη καλή εικόνα ήρθε να ενισχύσει η επαναλειτουργία του οχήματος πλυσίματος του κάδου των απορριμμάτων (πλυντήριο) που μετά από πολλά χρόνια επισκευάστηκε και τέθηκε πάλι σε λειτουργία. Ήδη το πλυντήριο έχει «σαρώσει» για πλύσιμο και απολύμανση  όλους τους κάδους της πόλης και έχει ακόμη πλύνει τους κάδους σε Μητρόπολη, Γεωργικό, Ξυνονέρι, Πορτίτσα, Φράγκο, Πρόδρομο, Μυρίνη, Παλαιοκλήσσι, Κρύα Βρύση, Αγ. Γεώργιο και συνεχίζει ώστε να πλύνει το σύνολο των κάδων του Δήμου.

Ανανεώνεται ο στόλος μηχανημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας

Εν τω μεταξύ η δημοτική αρχή, προωθεί λίαν συντόμως διαγωνισμό για την προμήθεια νέων μηχανημάτων για την καθαριότητα. Ειδικότερα,  από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» θα χρηματοδοτηθεί η αγορά ενός αναρροφητικού σαρώθρου (μηχανοκίνητης σκούπας), ενός πλυστικού μηχανήματος και ενός παλμικού συμπιεστή, συνολικού προϋπολογισμού 248.000 ευρώ. Επίσης ήδη έχουν παραληφτεί   χειροκίνητα μηχανικά σάρωθρα, χορτοκοπτικά, φυσητήρες κλπ  που θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο τον τομέα της καθαριότητας και του πρασίνου να εκσυγχρονιστούν. Εξάλλου η Δημοτική αρχή επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεση της σχεδιάζει να προμηθευτεί άμεσα τρία νέα απορριμματοφόρα. Ακόμη θα επισκευάσει δυο παλαιά απορριμματοφόρα που έχει στη διάθεση της και ένα ακόμη πλυντήριο κάδων. Με αυτό το πρόγραμμα ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του στόλου οχημάτων, η παροχή υπηρεσιών για τους δημότες θα είναι ακόμη καλύτερη.

«Ήταν δέσμευση μας να δώσουμε έμφαση στην βελτίωση της εικόνας του Δήμου μας και προς αυτή τη κατεύθυνση επικεντρώνουμε την προσπάθεια μας. Από τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας των δημοτών μας, νοιώθω ότι τα πάμε αρκετά καλά. Φυσικά η προσπάθεια θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, για να καταφέρουμε πραγματικά  να φτιάξουμε το δήμο που αξίζει να ζεις, το δήμο που ζεις από επιλογή» δηλώνει ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος.