Έναρξη του β΄ κύκλου της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023

«Αυτή είναι η δική μου ιστορία!!!»

Έναρξη του β΄ κύκλου της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023

Με νέες πρωτότυπες δράσεις ξεκινάει τη Δευτέρα 21 Αυγούστου, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, ο β΄ κύκλος των δράσεων της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023, που διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, του ΕΚΠΑ (Σελίδα στο Facebook: ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής, ΠΤΔΕ ΕΚΠΑ).

Τίτλος της πρώτης δράσης του δευτέρου κύκλου «Αυτή είναι η δική μου ιστορία!». Άραγε, πόσο εύκολο είναι να γράψουμε μια ιστορία με ήρωες εμάς τους

ίδιους για πράγματα που έχουμε ζήσει; Η Άλκη Ζέη και η Ζωρζ Σαρή (στις οποίες είναι αφιερωμένη η φετινή Καλοκαιρινή εκστρατεία με τίτλο – 100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ) έγραφαν τέτοιες ιστορίες. Πάντα βγαλμένες από τον δικό τους κόσμο, με κεντρικούς ήρωες τις ίδιες αλλά και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Μαζί με τα παιδιά, θα προσπαθήσουμε να γράψουμε ιστορίες βγαλμένες από τα δικά μας βιώματα, φτιάχνοντας μικρά βιβλία – ακορντεόν!!!

Πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας, ενώ στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα, με τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 10 έως τις 12:00 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 14 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα (όχι μεγαλύτερο ανήλικο αδελφάκι) καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Όσοι θέλουν ν’ αφήσουν το «στίγμα» του και να συμμετέχουν ως εθελοντές στην καλοκαιρινή μας περιπέτεια, δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν την αίτηση που θα βρουν στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας ή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/gpNTmNS94HhY5FPMA.

Κι αυτό το καλοκαίρι, στις βιβλιοθήκες μας, «Κάνε μια αιώνια φιλία»!!!