Έναρξη αιτήσεων εγγραφών στον Χώρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Κέντρου Γυναικών

Από τη Δευτέρα 22/8/2016
Έναρξη αιτήσεων εγγραφών στον Χώρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Κέντρου Γυναικών

Ο Χώρος Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών λειτουργεί τις απογευματινές ώρες από το 1993 και προσφέρει τις υπηρεσίες του στις μητέρες και στις οικογένειες τους, που έχουν ανάγκη ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον για τη φροντίδα, τη φύλαξη και τη δημιουργική απασχόληση των μικρών παιδιών τους.

Στον ΧΔΑΠ, η έμφυτη τάση των παιδιών για παιχνίδι, αλλά και οι ατομικές ικανότητες του κάθε παιδιού χωριστά, βρίσκουν το χώρο τους.

Καθημερινά τα παιδιά παίζουν παιχνίδια ρόλων, παραδοσιακά, μουσικοκινητικά, παιχνίδια με οικοδομικό υλικό, νοητικά παιχνίδια. Το θεατρικό παιχνίδι, η δραματοποίηση, η παντομίμα, το κουκλοθέατρο, η εικαστική αγωγή, η μουσικοκινητική αγωγή, η περιβαλλοντική εκπαίδευση έχουν πολύ σημαντική θέση στην καθημερινή τους «εκπαίδευση».

Σε ένα περιβάλλον αγάπης, χαράς και ασφάλειας, με γνώμονα τη μοναδικότητα του κάθε παιδιού, αναπτύσσεται η εμπιστοσύνη στις ατομικές ικανότητες, η ενθάρρυνση της δημιουργίας φιλικών σχέσεων. Αυτή η αλληλεπίδραση που αναπτύσσεται όταν τα παιδιά δρουν σε ομάδες, προωθεί την κοινωνικοποίηση και τη συνολική τους ανάπτυξη, αφού μαθαίνουν να συνεργάζονται, να ακούν το ένα το άλλο, να αναλαμβάνουν ρόλους, να ιεραρχούν προτεραιότητες.

Ο ΧΔΑΠ υποστηρίζει όλες τις μητέρες της περιοχής. Παρέχει τις υπηρεσίες του στις εργαζόμενες, στις επικεφαλής μονογονεϊκών οικογενειών, στις μητέρες που επιμορφώνονται, στις άνεργες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν παιδιά προσχολικής ηλικίας, από 2,5 ετών.

Για το σχολικό έτος 2016 – 2017, ο ΧΔΑΠ έχει τη δυνατότητα υποδοχής παιδιών προσχολικής ηλικίας, κατηγορία Α.2, μητέρων ωφελούμενων της δράσης (κάτοχοι voucher) «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής».

Στεγάζεται στην Αλεξάνδρου Παναγούλη 1, στην Καρδίτσα.

Πληροφορίες-αιτήσεις νέων εγγραφών από τη Δευτέρα 22/8/2016, εργάσιμες ώρες καθημερινά.

1) ΧΔΑΠ, Αλεξάνδρου Παναγούλη 1, 43100 Καρδίτσα, τηλ: 2441023214

2) Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, Ηρώων Πολυτεχνείου 22, 43132 Καρδίτσα τηλ. 2441077122/ 71594/75141