Ένα λουλούδι για τη φιλία, ένα βιβλίο για πάντα

Μια πρωτότυπη δράση για τον εμπλουτισμό των Παιδικών Βιβλιοθηκών με βιβλία
που θα προσφέρουν οι πολίτες με αντάλλαγμα ένα λουλούδι διοργανώνει την Πέμπτη 23/4 στην Κεντρική Πλατεία ο Δήμος Καρδίτσας

Η Unesco για να τιμήσει τα βιβλία, τους συγγραφείς και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους να ανακαλύψουν την απόλαυση της ανάγνωσης ανακήρυξε την 23η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.

Στα πλαίσια λοιπόν του εορτασμού αυτής της ημέρας η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Α.Κ. και το προσωπικό του Πνευματικού Κέντρου και των Παιδικών Βιβλιοθηκών οργανώνουν τη δράση: “ Ένα λουλούδι για τη φιλία, ένα βιβλίο για πάντα” που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας- σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο- την Πέμπτη 23 Απριλίου από τις 10.00 το πρωί μέχρι και τις 13.30 και το απόγευμα από τις 16.00 έως 18.00.

Χαρίστε μας λοιπόν ένα βιβλίο της προτίμησής σας για τον εμπλουτισμό των Παιδικών Βιβλιοθηκών και της Κεντρικής Βιβλιοθήκης με αντάλλαγμα ένα λουλούδι.

Οι ρίζες αυτής της παγκόσμιας γιορτής του βιβλίου βρίσκονται στην Ισπανία και ιδιαίτερα στη Βαρκελώνη, όπου σε όλη την πόλη οι βιβλιοπώλες στήνουν πάγκους, πωλούν βιβλία και χαρίζουν τριαντάφυλλα. Μεταφέρουμε την εμπειρία αυτή και στην πόλη μας με σκοπό την ανάπτυξη της βιβλιοφιλίας και της φιλαναγνωσίας.

Η ευγενική προσφορά των λουλουδιών ανήκει στην εταιρεία “Θερμοκήπια Συκεώνας”- Δ. Στρογγύλης και ΣΙΑ ΟΕ.


biblio