Εκπαιδευτικές δράσεις του 19ου Δημοτικού Σχολείου

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημόσιας Υγείας και ΑΜΕΑ του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με τη Διευθύντρια, κα Μηλιώνη Σοφία και τον σύλλογο διδασκόντων του 19ου Δημοτικού Σχολείου, όπου φοιτούν μαθητές Ρομά, συνεχίζει τις εκπαιδευτικές δράσεις στο χώρο του σχολείου.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά της Ε’ Τάξης με την καθοδήγηση της Νοσηλεύτριας και της Κοινωνιολόγου του Παραρτήματος Ρομά να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Οι Οργανούληδες». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναφέρεται στη φροντίδα της υγείας και τη δωρεά οργάνων εστιάζοντας στη λειτουργία βασικών οργάνων του σώματος. Οι Οργανούληδες γεννούν την ελπίδα, ώστε στο μέλλον όλο και περισσότερες γενιές να έχουν εξοικειωθεί με τη φροντίδα της υγείας τους, καθώς και με την έννοια της δωρεάς οργάνων, που μπορεί και αλλάζει τον κόσμο.

Παράλληλα, οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης παρακολούθησαν την αφήγηση του παραμυθιού «ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΔΕ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΓΑΠΑΝΕ» από την Παιδαγωγό του Παραρτήματος Ρομά. Ένα παραμύθι με χέρια που… αγγίζουν το φαινόμενο της βίας… δίνουν απλόχερα την αγάπη τους και… ανοίγουν πολλά παράθυρα στη χρωματιστή πλευρά της ζωής. Οι μικροί μαθητές προβληματίστηκαν, αντάλλαξαν απόψεις και στο τέλος ζωγράφισαν τα δικά τους πολύχρωμα χέρια, γράφοντας πάνω τους διάφορες λέξεις και συνθήματα κατά της σχολικής βίας.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια, κα Μηλιώνη Σόφη και τους εκπαιδευτικούς του του 19ου Δημοτικού Σχολείου για τη συνεργασία και τη φιλοξενία στους χώρους τους.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.