Εκδηλώσεις από τη Δημοτική Αρχή Καρδίτσας για την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου

Θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Πλαστήρα – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Η παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου προσφέρει την καλύτερη αφορμή για να γιορταστεί η συνεισφορά του ποδηλάτου στο περιβάλλον, στην υγεία και στην βιώσιμη ανάπτυξη.
Ο Δήμος Καρδίτσας με τα παιδιά των δημοτικών ΚΔΑΠ, τον πολιτιστικό σύλλογο παιδιών, τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και το τμήμα Τροχαίας της Α.Δ. Καρδίτσας, διοργανώνουν της Παρασκευή 2 Ιουνίου παραμονή της παγκόσμιας ημέρας ποδηλάτου, δράσεις στην πλατεία Πλαστήρα από τις 6 μέχρι τις 8 το απόγευμα. Στόχος είναι η προώθηση της ασφαλούς και βιώσιμης μετακίνησης με το ποδήλατο.

Στην πλατεία Πλαστήρα τα παιδιά θα ασχοληθούν με ποδηλατικές δράσεις, βιωματικά παιχνίδια, ποδηλατική αγωγή ενώ στο τέλος θα γίνει και κλήρωση ποδηλάτων. Καλούνται όλοι οι μικροί συνδημότες και όχι μόνο να πάρουν μέρος. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με μια ωραία ποδηλατοβόλτα που οργανώνει ο Ποδηλατικός Σύλλογος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα είναι το παρακάτω:

18.00 Στίβος δεξιοτεχνίας με τη χρήση ποδηλάτου, για παιδιά ηλικίας άνω των 10 ετών από τα Κ.Δ.Α.Π. και το Τμήμα Παιδείας, Διοικητικής Υποστήριξης και Προγραμματισμού Εκδηλώσεων του Δήμου Καρδίτσας. Οργάνωση βιωματικών παιχνιδιών.

19.00 Ενημέρωση για την ασφαλή ποδηλασία από το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας.

20.00 Ποδηλατοβόλτα για όλους, στους δρόμους της πόλης από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καρδίτσας με αφετηρία την πλατεία Παυσιλύπου. Η εκκίνηση θα γίνει από την πλατεία Ν. Πλαστήρα στις 20:00 και η διαδρομή θα έχει ως εξής: Πεζόδρομος Στ. Λάππα, Λ. Σακελλαρίου, Ιεζεκιήλ, Ανδρ. Παπανδρέου, Καποδιστρίου, Χαρίτου, Ιεζεκιήλ, Κολοκοτρώνη, πεζόδρομος «παλαιών Μαστόρων», Υψηλάντου, Ηρ. Πολυτεχνείου, Θεσσαλιώτιδος, Κουμουνδούρου, Υψηλάντου, Αγράφων, Λεωφ. Δημοκρατίας, πλατεία Ν. Πλαστήρα (τέρμα).

Στις εκδηλώσεις εκτός των άλλων συμμετέχουν οι μαθητές της Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καρδίτσας ζωγραφίζοντας με θέμα «Το ποδήλατο ομορφαίνει τη ζωή μας». Οι μαθητές που θα παραδώσουν τη ζωγραφιά τους από τις 18.00 έως τις 20.00 στην πλατεία Πλαστήρα, θα συμμετέχουν στην κλήρωση τριών ποδηλάτων (χορηγία της Εταιρίας Παπαδάκος Β. Α.Β.Ε.Ε.)