Δρομολογείται η λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου στο Δήμο Καρδίτσας

???????????????????????????????Με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Δήμου Καρδίτσας  στο χώρο του ΚΑΠΗ

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η προσπάθεια του Δήμου, του Ιατρικού Συλλόγου  και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας για την ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου και Κοινωνικού Φαρμακείου που θα παρέχει δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες και φάρμακα σε ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους πολίτες.

Την Παρασκευή 8/3 πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Καρδίτσας, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Κων. Παπαλός, οι Αντιδημάρχοι Διοικητικών Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Προγραμματισμού & Διαφάνειας κ. Χαρ. Παπαδημητρίου και Κοινωνικής Πολιτικής – Υγείας Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Ελ. Αγραφιώτου, οι Πρόεδροι του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας Κ. Καρδαράς, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ι. Γκορτσίλας και του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ κ. Απ. Ταξιάρχης, η Αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Υβ. Σουφλάκου, ο Γενικός Γραμματέας και το μέλος της Διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου κ.κ. Κ. Τάκας και Δ. Παπούλιας αντίστοιχα, καθώς και η Αν. Δ/ντρια της Δ/νσης Πρόνοιας κ. Θ. Τριανταφύλλου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν την δημιουργία των δύο δομών και επιβεβαιώθηκε η διάθεση όλων των φορέων να προχωρήσουν στην λειτουργία τους, για να στηρίξουν πολίτες που για διάφορους λόγους είναι ανασφάλιστοι και δεν μπορούν λόγω και της δεινής οικονομικής τους κατάστασης να έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Το Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο θα στεγαστούν στο χώρο του βιοκλιματικού κτηρίου του ΚΑΠΗ??????????????????????????????? Καρδίτσας, θα λειτουργήσουν με τη μορφή Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, με εθελοντές γιατρούς και φαρμακοποιούς, μέλη των δύο Συλλόγων, ενώ ο Δήμος Καρδίτσας πέρα από τη διάθεση του χώρου θα μεριμνήσει και για τη διοικητική – γραμματειακή υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου.

Η λειτουργία των δύο δομών θα είναι απογευματινή, σε πρώτη φάση κάθε Τρίτη και Πέμπτη, με δυνατότητα εξέτασης 10 ατόμων κάθε φορά, ενώ η επιλογή των δικαιούχων θα γίνεται από την Δ/νση Πρόνοιας, όπου θα μπορούν να απευθύνονται οι ανασφάλιστοι για να παίρνουν μια ειδική κάρτα που θα το πιστοποιεί, για να κλείνουν στη συνέχεια τα ραντεβού τους με τους εθελοντές γιατρούς, τηλεφωνώντας στο ΚΑΠΗ, που θα παρέχει τη γραματειακή υποστήριξη στις δομές.

Την λειτουργία των δομών και τη διαχείριση των ασθενών τις απογευματινές ώρες θα μπορούν να υποστηρίξουν και εθελοντές.

Οι συμπολίτες που επιθυμούν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που θα τους απευθύνουν οι φορείς για συγκέντρωση φαρμάκων, τα οποία, μαζί με τις ποσότητες που έχουν ήδη συγκεντρώσει φαρμακοποιοί της πόλης, θα διατεθούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την ίδρυση και λειτουργία των δύο δομών που αναμένεται να ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα, θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που θα δοθεί τις επόμενες ημέρες από τους φορείς που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.