Δράση εθελοντικού καθαρισμού οργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας

Καρδίτσα,  14-1-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δράση εθελοντικού καθαρισμού οργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας την Κυριακή 18/1 και ώρα 10.15 π.μ. με αφετηρία το Αθλητικό Πάρκο, την υποστήριξη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας και κεντρικό σύνθημα “Νοιάζομαι – Συμμετέχω”.

Κάλεσμα στους δημότες να συμμετάσχουν στην δράση εθελοντικού καθαρισμού που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, με αφετηρία το Αθλητικό Πάρκο και ώρα συνάντησης στις 10.15 π.μ. απηύθυνε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη μαζί με τον Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Γ. Μπούκη, η οποία υποστηρίζει την δράση με χορηγία υλικών.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής για την περαιτέρω ανάπτυξη του εθελοντισμού στο Δήμο και την μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των δημοτών στο θέμα της καθαριότητας του δημόσιου χώρου.

Όπως τόνισε εισηγητικά ο Δήμαρχος στην συνέντευξη τύπου η καθαριότητα είναι μια από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες του Δήμου που κρίνει την ποιότητα ζωής των δημοτών, αλλά και κρίνεται η Δημοτική Αρχή.

Είναι γεγονός οτι στον τομέα αυτό παραλάβαμε μια κακή κατάσταση λόγω κυρίως της έλλειψης προσωπικού και της οικονομικής αδυναμίας του Δήμου να συντηρήσει τον απαρχαιωμένο μηχανικό εξοπλισμό. Η συνεχής μείωση του προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων που δεν αντικαθίσταται με νέες προσλήψεις επιδεινώνει την κατάσταση, με αποτέλεσμα η εικόνα της πόλης την περίοδο των εορτών λόγω των αργιών και της αύξησης του όγκου των απορριμμάτων να είναι κακή και ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τους δημότες γι' αυτό. Σε πρώτη φάση καλέσαμε το προσωπικό να εργαστεί πέραν του ωραρίου, για να καλύψουμε τα κενά. Στο σχεδιασμό μας είναι να προσλάβουμε προσωπικό με 2μηνες συμβάσεις εργασίας -που “πάγωσε” λόγω των εκλογών και θα γίνει αμέσως μετά- να ενισχύσουμε την υπηρεσία με το πρόγραμμα 5μηνης κοινωφελούς εργασίας που επίσης θα προκηρυχθεί μετά τις εκλογές και να προσλάβουμε 12-15 άτομα με 8μηνες συμβάσεις στην συνέχεια. Πιστεύουμε οτι με αυτές τις κινήσεις η βελτίωση στον τομέα της καθαριότητας τους επόμενους μήνες θα είναι αισθητή. Ό,τι κι αν κάνει όμως ο Δήμος, με το ελάχιστο πλέον μόνιμο προσωπικό δεν θα είναι αρκετό για μια καθαρή πόλη, αν δεν βοηθήσουμε όλοι ως δημότες τηρώντας κάποιους βασικούς κανόνες, διατηρώντας καθαρά τα πεζοδρόμια μπροστά στα σπίτια ή τα καταστήματά μας και τους κοινόχρηστους χώρους, αλλά και συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες, όπως αυτή της Κυριακής, στην οποία έχουμε την συμπαράσταση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας που μας χορηγεί τα υλικά που θα χρειαστούμε και η οποία είναι πάντα δίπλα μας και την ευχαριστούμε θερμά γι' αυτό.” κατέληξε ο κ. Αλεξάκος.

Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Γ. Μπούκης, συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία της και εξήρε τη σημασία της ενεργοποίησης των πολιτών για μια πιο καθαρή πόλη. “ Η καθαριότητα είναι δείγμα πολιτισμού και σεβασμού του δημόσιου χώρου.  Η  Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας συμμετέχει και στηρίζει την πρωτοβουλία του Δήμου στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, θέλοντας να συμβάλουμε στην προσπάθεια για μια πόλη καθαρή, αξιοπρεπή και βιώσιμη. Η Τράπεζα όλων των Καρδιτσιωτών πέρα από ένας σημαντικός οικονομικός κρίκος, θέλουμε να είμαστε και ένας εξίσου σημαντικός κοινωνικός κρίκος για την τοπική μας κοινωνία.” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούκης.