Δωρεάν ξενόγλωσση φροντιστηριακή στήριξη σε παιδιά άπορων οικογενειών

Συνέντευξη τύπου από το Δήμαρχο κ. Β. Τσιάκο και εκπροσώπους των Ξενόγλωσσων Φροντιστών

Η δομή του «Κοινωνικού Ξενόγλωσσου Φροντιστηρίου» διανύει τον ένατο χρόνο λειτουργίας της και βασίζεται καθαρά στην εθελοντική προσφορά των Ιδιοκτητών Ξενόγλωσσων Φροντιστηρίων με την συνεργασία του τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας. Η δομή μπορεί να στηρίξει συνολικά 60 μαθητές, που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες.

Επιπλέον φέτος για πρώτη φορά έγινε ανάλογη διαδικασία για παιδιά προσφύγων σε περιορισμένο αριθμό σε συνεργασία πάντα με την Κοινωνική Λειτουργό της ΑΝΚΑ. Ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου και πλαισιωμένος από μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Ξενόγλωσσων Φροντιστηρίων ευχαρίστησε το Σύλλογο για τη σπουδαία προσφορά τους και τόνισε: “Είμαστε εδώ σήμερα για να υπογραμμίσουμε το σπουδαίο έργο που προσφέρουν οι καθηγητές ξένων γλωσσών του Δήμου μας. Όπως όλοι γνωρίζουμε υπάρχουν συμπολίτες μας που βιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Όλοι μας θα πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη. Οι καθηγητές ξένων γλωσσών έμπρακτα δείχνουν την αλληλεγγύη τους και τους ευχαριστούμε για αυτό. Σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καρδίτσας παρέχουν δωρεάν μαθήματα σε παιδιά, οι οικογένειες των οποίων έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα. Ελπίζω και άλλοι κλάδοι να αντλήσουν από το παράδειγμα τους”.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του συλλόγου Κέντρων Ξένων Γλωσσών κ. Μελίνα Νικολάου υπογράμμισε ότι τα μέλη του κλάδου προσπαθώντας να συμβάλουν στη στήριξη μαθητών οι οικογένειες των οποίων έχουν οικονομικό προβλήματα, τα τελευταία 9 χρόνια προσφέρουν δωρεάν φροντιστηριακή στήριξη. Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν εκτός από τον Δήμαρχο και την Αντιπρόεδρο, ο κ. Αναστάσιος Τασιάς έφορος Δημοσίων Σχέσεων και η κ. Σίσσυ Γεροδημητρίου Έφορος Palso.