Δημοπρατείται άμεσα το έργο ανακατασκευής του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου

Προβλέπεται νέος χλοοτάπητας και ελαστικό ταρτάν – ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 944.537 ευρώ

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το έργο της ανακατασκευής χλοοτάπητα και ελαστικού τάπητα (ταρτάν) του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας, συνολικού προϋπολογισμού 944.537€. Το έργο αποφασίστηκε να γίνει μετά τη θεομηνία του Ιανού και τις καταστροφές που προκλήθηκαν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο.

Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκου για το έργο

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπω ότι ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά στις αθλητικές υποδομές του Δήμου μας προχωρά. Αναφέρομαι στην σωστά μελετημένη, πλήρη και ολοκληρωμένη ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας, ώστε να αποκτήσει η περιοχή μας, ένα γήπεδο υψηλών προδιαγραφών. Επίσης, προχωρούμε στη συντήρηση και αποκατάσταση του ταρτάν στίβου στο Δημοτικό Στάδιο. Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη καθώς μας εξασφάλισε την χρηματοδότηση και έτσι θα γίνει πραγματικότητα η ανακατασκευή. Όπως θέλω να ευχαριστήσω και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου που διεκπεραίωσε όλες τις σχετικές διαδικασίες. Στόχος μας πλέον είναι το έργο να προχωρήσει τάχιστα ώστε να αποδοθεί προς χρήση στους αθλητές της περιοχής μας.

Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη μειοδότη σύντομα θα αρχίσει να «τρέχει» μετά τη δημοσιοποίηση της σχετικής διακήρυξης και στη συνέχεια αναμένεται μετά και το τέλος του πρωταθλήματος να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής. Οι προδιαγραφές για την κατασκευή του έργου είναι πολύ υψηλού επιπέδου και έχουν γίνει με όλες τις σύγχρονες προβλέψεις.

Τι προβλέπει το έργο ανακατασκευής

Προμήθεια και τοποθέτηση έτοιμου προ-καλλιεργημένου υβριδικού χλοοτάπητα, σε έκταση συνολικού εμβαδού περίπου 7.875m2, του γηπέδου ποδοσφαίρου του Δημοτικού Σταδίου ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

Χαρακτηριστικά εδαφικού υποστρώματος

Πριν την τοποθέτηση του υβριδικού συστήματος χλοοτάπητα, θα προηγηθεί η αφαίρεση του υφιστάμενου χλοοτάπητα μαζί με στρώση χώματος βάθους 0,10m και η επαναπλήρωση με άμμο.

Το συνθετικό μέρος του συστήματος υβριδικού χλοοτάπητα, θα έχει κορυφαία ποιότητα με βέλτιστη ανθεκτικότητα και αντοχή.

Ο συνθετικός τάπητας του υβριδικού συστήματος θα πρέπει να διαθέτει εγγύηση καλής λειτουργίας τουλάχιστον δύο ετών έναντι αστοχίας υλικού ή κατασκευαστικού ελαττώματος εφόσον τηρούνται οι οδηγίες του κατασκευαστή για την τοποθέτηση την χρήση και την συντήρηση του. Ο ανάδοχος οφείλει κατά τη διάρκεια της εγγυημένης λειτουργίας να προβαίνει στην προβλεπόμενη συντήρηση και να αποκαταστήσει οποιαδήποτε βλάβη με τρόπο και σε χρόνο που περιγράφεται στις τεχνικές προδιαγραφές και στα λοιπά τεύχη της σύμβασης

Προμήθεια υλικών άρδευσης

Προγραμματιστής άρδευσης

Διαδικτυακός προγραμματιστής άρδευσης ρεύματος AC, για την αυτόνομη ή την Κεντρική Διαχείριση πάρκων, γηπέδων και δημόσιων χώρων μέσω Internet.

Αρθρωτός Βραχίονας

Αισθητήρας βροχής/παγετού

Αισθητήρας βροχής (rain sensor) με τα καλώδια και λοιπά εξαρτήματα σύνδεσης, το εγχειρίδιο χρήσεως/λειτουργίας, πλήρως εγκατεστημένος και δοκιμασμένος1 τμχ.

Αντλητικό συγκρότημα Inverter με δυο κατακόρυφες αντλίες 22 m3/h σε μανομετρικό 90 μέτρων

Προμήθεια κυλινδρικού χλοοκοπτικού μηχανήματος

Προμήθεια Χλοοκοπτικού περιστροφικού τύπου με βούρτσα για υβριδικό χλοοτάπητα

Αυτοκινούμενη χλοοκοπτική μηχανή περιστροφικού τύπου 34 ιντσών (860 χιλιοστών) σχεδιασμένη για την επίτευξη του καλύτερου τόσο αισθητικού όσο και λειτουργικού αποτελέσματος στον υβριδικό χλοοτάπητα αγωνιστικών χώρων.

Το μηχάνημα διαθέτει μεγάλης ισχύος σύστημα αναρρόφησης για την συλλογή των υπολειμμάτων μετά από αγώνα γρήγορα και αποτελεσματικά.

Νέος ελαστικός τάπητας (ταρτάν) μετά την αποξήλωση του παλαιού

Ελαστικός τάπητας (ταρτάν)

Μεθοδολογία

Αποξήλωση παλαιού συνθετικού τάπητα ταρτάν συνολικού εμβαδού 7.200m2 με πλήρη απόξεση/αφαίρεση της στρώσης συγκολλητικού υλικού με διαλύτες ή αποξεστικά εργαλεία κατά περίπτωση και θα καθαριστεί η περιοχή με επιμέλεια μέχρι την αποκάλυψη της ασφαλτικής υπόβασης και απόρριψη των προϊόντων αποξήλωσης σε επιτρεπτούς χώρους.

Τα αποξηλωμένα σημεία θα αναπληρωθούν με υλικό χυτής πολυουρεθανικής κόλας και κόκκους ανακυκλωμένου λάστιχου SBR, ώστε να έλθουν σε πλήρη συναρμογή με την υπόλοιπη επιφάνεια του στίβου. Στη συνέχεια σε όλη την επιφάνεια του ταρτάν εμβαδού 7.200m2 θα τοποθετηθεί νέο υλικό συνθετικού τάπητα, της κατηγορίας του ήδη υπάρχοντος, χυτός, μη υδατοπερατός, χρώματος μπλε.

Τεχνικές προδιαγραφές ελαστικού τάπητα (ταρτάν)

Ο ελαστικός τάπητας( ταρτάν) θα είναι σύμφωνος με τις προδιαγραφές της Γ.Γ.Α και συγκεκριμένα:

• θα ανήκει σε ότι αφορά την ΥΔΡΟΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ, στους υδροπερατούς ελαστικούς τάπητες (ταρτάν),

• σε ότι αφορά τα ΥΛΙΚΑ, την ΣΥΝΘΕΣΗ και το ΠΑΧΟΣ θα εκπληρώνει τις απαιτήσεις της παρ. 3.4.α ή 3.4.β του πρότυπου τεύχους της Γ.Γ.Α.

• σε ότι αφορά τα επί μέρους ΤΕΧΝΙΚΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ κ.λ.π. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, θα εκπληρώνει τις απαιτήσεις της World Athletics και θα φέρει την σχετική πιστοποίηση.

Κινητό διαχωριστικό πλαστικό κράσπεδο εσωτερικής οριογραμμής στίβου

Πλήρη και έντεχνη τοποθέτηση πλαστικού διαχωριστικού κράσπεδου. Το προς την κονίστρα όριο της πρώτης διαδρομής, θα οριοθετηθεί με την τοποθέτηση λευκών πλαστικών κρασπέδων, κινητών κατά τεκμήριο, ώστε να αφαιρούνται και να προστατεύονται από την γήρανση, όταν ο στίβος δεν χρησιμοποιείται για τέλεση αγώνων.