Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας για την προληπτική εκκένωση του οικισμού “Μαύρικας”

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μετά και από την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων του οικισμού “Μαύρικας” στα σπίτια τους , τα οποία υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν για προληπτικούς λόγους το Σάββατο 13/1 λόγω πλημμυρικών φαινομένων στον παρακείμενο ποταμό Καράμπαλη, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια:

  • Την Περιφερειακή Ενότητα, την Αστυνομική Δ/νση και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας για την στενή συνεργασία που είχαμε ως Δήμος Καρδίτσας στην εφαρμογή του σχεδίου πολιτικής προστασίας που προέβλεπε την προληπτική εκκένωση του οικισμού για την προστασία των κατοίκων.
  • Το Αστικό και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ για την άμεση και δωρεάν διάθεση λεωφορείων για την μεταφορά των κατοίκων από τον οικισμό στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας τους και την επιστροφή τους στα σπίτια τους.
  • Τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους σχολικούς φύλακες, καθώς και τις καθαρίστριες των σχολείων που μερίμνησαν για την προετοιμασία των γυμναστηρίων που χρησιμοποιήθηκαν για την φιλοξενία των πλημμυροπαθών, αλλά και για τον άμεσο καθαρισμό τους με την αποχώρησή του, ώστε να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
  • Την εταιρεία ΑΗΒ Γκρουπ (ΘΕΟΝΗ) για την προσφορά των νερών.
  • Το ΚΕΣΝ Ρούσσου που ανέλαβε τη σίτιση των πλημμυροπαθών, ενώ τους προμήθευσε και με κουβέρτες, όπως έκανε και η ΣΜΥ Τρικάλων.
  • Τους εργαζόμενους του Δήμου και τους εθελοντές που διένειμαν τα τρόφιμα, τα νερά και τις κουβέρτες και γενικότερα βοήθησαν στη φιλοξενία των πλημμυροπαθών στους δημοτικούς χώρους.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους κατοίκους του οικισμού που συνεργάστηκαν πλήρως με τους φορείς και τους εθελοντές τόσο κατά την εκκένωση του οικισμού, όσο και κατά την παραμονή τους στους χώρους φιλοξενίας, αλλά και κατά την αποχώρησή τους απ’ αυτούς.